Umeås Bästa rubriker/insändare i VK idag visar hur sämre miljön blir av Nannabad och att M:s kritik mot kvinnomuseum gäller även bad i stan

Umeås Bästa rubriker/insändare i VK idag visar hur sämre miljön blir av Nannabad och att M:s kritik mot kvinnomuseum gäller även bad i stan.

Denna gång behöver jag inte skriva något utan i dagens VK säger reportage från Umeå kommunfullmäktiges debatt kring Kvinnohistoriskt museum och besked från miljöminister Lena Ek om risk för miljonböter  från EU om inte luften i centrala klarar gränsvärdena, att ett Nannabad blir allt värre.

Som också en mycket gillad, nu 24, kommentar på nätet menar följande:

Bergis  för 13 timmar sen

Och inte blir det bättre när kommunen tänker pressa in ett äventyrsbad i centrala Umeå. Vad tänkte Holmlund på egentligen?

 

Liksom insändare från "Fortfarande Umeåbo" (inte jag) som speglar brett och djupt vad umebor tycker om ett Nannabad mitt i trafikfarlig omgivning. Därefter om miljöproblemen och sist om kvinnomuséet.

BLIR ÄN SÄMRE MED TRAFIKALSTRANDE BAD- OCH SIMANLÄGGNING SOM NANNABAD (alla åker ej kommunbuss, mest är bilar och skolbadbussar)

 

Efter flera avhopp och uppgifter om skenande kostnader kräver nu det borgerliga partiföreträdarna omtag när det gäller bad- och simplanerna! Visst vore detta självklart för Nannabadprojektet som "skenat iväg" från Badutredningen 275 miljoner kr till kanske det dubbla, halvmiljarden.

HEMLIGT I KOMMUNBADBOLAGS STYRELSE OCH KOSTNADER SKENAR

Men det vill inte samma politiker som stod för badutredande ska gälla när de sitter i ett kommunbadbolags styrelse, då är det hemligt och då får det tydligen skena utan att skattebetalare i Umeå ska få veta något. Nog finns det anledning för avhopp här.

TÄNK ATT FÅ LÄSA ANDERS ÅGREN SÄGA OM NANNABADPLANERNA: Saknas kompetens för att driva projektet och att man bör fråga om IKSU Sportcenter kan ta över!

TÄNK ATT FÅ LÄSA LENNART HOLMLUND SÄGA OM NY SIMANLÄGGNING: Att det finns tankar på att Universitetet ska få vara med, dvs placeras på campus!

TÄNK OCKSÅ ATT FÅ LÄSA FRÅN FRITIDSNÄMNDSPOLITIKER om hur mycket den dyra och f n hemlighållna driften av ett Nannabad kommer att tas ifrån alla andra föreningsanläggningar i Umeå!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.