Umeå Bästa för Nannabad vill ej UPAB med höjningar för korttidsparkering (hämtande av barn) och långtids-P (dyrare för äventyrsbad/simning)!

Umeå Bästa för Nannabad vill ej UPAB med höjningar för korttidsparkering (hämtande av barn) och långtids-P (dyrare för äventyrsbad/simning)! Nedan är från Västerbottnensnytt och Folkbladet.

P-avgifterna kan höjas kraftigt
 
Ska ge omsättning på trafiken Snart kan det kosta 25 kronor i timmen att parkera i Umeå centrum.
I förslaget, som bland annat har det kommunala parkeringsbolaget Upab som avsändare, anges bland annat att höjningen ska genomföras för att öka tillgängligheten plus omsättningen på parkering på gatumark.
– Då det gäller parkeringshusen kommer inte avgiften att ändras för de två första timmarna. Däremot kan det bli aktuellt att höjda taxan efter två timma, säger Håkan Gustafsson på Upab.
BRA ATT DET HÖJS SÅ ATT BADPLANERNA AVBRYTS
Min slutsats i kommentae i VF/Folkbladet: Bra att det höjs så minskar besökandet av ett Nannabad och det klarar inte ekonomin. Så att badplanerna avbryts!
 
Urban Bengtson, idékonsult 1
Mer än två timmar behöver äventyrsbadande och simmande ofta också, om man ska kunna ta det lugnt i omklädning, vara i tid till träningspasset samt duscha, basta och kanske fika efteråt.



Så ett Nannabad i detta trafikfarliga läge för gående och cyklande blir även dyrt (i pengar) för badare/simmare. Det märks att det inte är mycken kunskap kring vad en bad- och simanläggning innebär, även bland tjänstemän.



I bästa fall är Upaps höjningsintentioner, gatuparkeringen för de som ska hämta barn/ungdomar och flertidparkerande, gjorda för att påverka politikerna att avbryta Nannabadet. Då är det bra.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.