Umeås Sämsta trixande: Bort med privata badaktörer, in med badbolag, 1948 års detaljplan och nu gräddfil förbi budgeten – för ett dåligt bad

Umeås Sämsta trixande: Bort med privata badaktörer, in med badbolag, 1948 års detaljplan och nu gräddfil förbi budgeten – för ett dåligt bad.

Många vet inte om att det privata aktörerna Lerstenen hade bästa äventyrsbadet, men togs bort och in kom ett nybildat badbolag, som nu har det sämsta för lekbadandet, och minsta av alla förslag.

TRIX MED 1948 ÅRS DETALJPLAN OCH SLIPPA UTREDA FÖR BARN

Inte heller vet alla om att med trixande av 1948 års detaljplan slipper politikerna i badbolaget att utreda barns och ungdomars vägar till och från ett bad. Nu är det bara grannarnas, dvs boende intill kv Nanna, som behöver studera villkoren för.

Så trixar bolagspoltiker bort problem, samma politiker som i nämnd, t ex Byggnadsnämnd, Fritidsnämnd, Miljönämnd och Skolnämnd inte kunnat göra så, för då hade ansvaret gällt alla barn/ungdomar i kommunen.

GRÄDDFIL MED UPPLÅNING OCH SEDAN ALLT "ÅT FANDERS"

Och nu trixas beslut i ett budgetfullmäktige bort med "gräddfil" för badbolaget som i förväg lånar upp pengar och sedan redovisar vid uppskjutna mötet i oktober hur det gick.

Och gick det då "åt fanders" dvs för dyrt, då får andra investeringar strykas och driftspengar dras in.

POLITISK PRESTIGE SÄTTS FÖRE EKONOMISK KLOKHET

Hade man skött i kommunregi och med ärlighet och jämlikhet för alla investeringar, skulle Nannabadbyggsbeslut flyttas till oktober och jämföras på lika villkor, med risk att ändras, dras ner eller t o m strykas bort. Men politisk prestige sätts nu före ekonomisk klokhet.

OM INTE FOLKPARTIET MED NYA GRUPPLEDAREN PEDER WESTERBERG SOM VAN IDROTTARE OCH FÖRENINGSLEDARE LEVER UPP TILL MOTTO I HANS RUBRIK PÅ BLOGGEN NU, ANFALL ÄR BÄSTA FÖRSVAR.

ANFALL: AVBRYTA BADPLANER – UTREDA 50:A – SIKTA PÅ BADHOTELL

Där jag hoppas att "anfallet" nu blir att avbryta Nannabadplanerna, utreda för ny 50:a vid IKSU och låta näringslivet ta hand om badsatsning,

kanske i ett badhotell liknande Piet Havsbad, varför inte Nydala och First Camp. Eller Sporthotell på campus vid IKSU och både Sim- och Bad-hotell.

För att samtidigt sälja kv Mimer och Nanna på marknaden, få in 150 – 200 mkr, lindra ekonomiproblemen och ge en slant för att bygga ut och klara 15-målet för dagis.

Anfall är bästa försvar

Precis som Mattias Larsson (C) skriver i sin blogg är en arbetsmiljöanmälan mot Tamara Spiric (V) dagens stora nyhet. I anmälan anklagas Tamara för att ha kränkt flera chefer inom Umeå Kommun.

——-

Det är min första budgetberedning som ny gruppledare och jag måste säga att underlagen samt dragningarna vi har fått från tjänstemännen har varit kanonbra. 
——-
Sen är det inte svårt att räkna ut varför budgeten skjuts upp till hösten, för att istället tas i juni. Det enkla svaret är att S och V inte kommer överens om vilka besparingar som ska tas i deras gemensamma budget.

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.