Umeås Bästa Simallians på www.umeasimallians.se ska samla simsporter, triathlon, vattenlöpare, rehabsimmare, m fl om en simkanal för alla.

Umeås Bästa Simallians på www.umeasimallians.se ska samla simsporter, triathlon, vattenlöpare, rehabsimmare, m fl om en simkanal för alla.

Och det tack vare Umeås Bästa Kommunfullmäktige som i budgeten i oktober i år (förskjuten från juni) kommer att skjuta på Nannabadbygge, eller helst stoppa allt och sedan bestämma vad Umeå behöver i bad/simning för de kommande 40-50 åren.

TIMEOUT FRÅN NANNABADDEBATT – ÖKAD KRAFT FÖR SIMKANALIDÉ

Min timeout från Nannabaddebatt, i blogg i fredags 24/5 pga olustiga politiska påhopp genom åren och tigande från övriga politiker (dock enstaka undantag), blir då "evig" och ny debatt i arbete för nytt för bad/simning tar vid med ökad kraft, nu för min simkanalidé på 100 m (2×50 m) för olika behov/intressen.

CROWD FUNDING SOM MEDEL FÖR ATT FÅ MEDEL

Där ett medel är denna blogg och gärna mha av de som vill sprida den. Ett annat medel för att få medel, dvs pengar, i ett första steg, kan vara genom "crowd funding", pengar utifrån från de som tror starkt på idéerna. Mer om detta i kommande bloggar.

Här bilder och illustrationer på hur en simkanal kan te sig och med VK-reportage i vår om vattenlöpning i den. Därefter en illustration invändigt (design: Samuel Bengtson)  och så ett simkanalhus (Ill: Mats Edvardsson).

Sista en bild ur verkligheten, simkanal i Sundsvalls äventyrsbad Himlabadet, cirkelformad om 40-50 m, som jag provade med välbehag och kände att det gick lättare simma fjälrilsim medströms än i o-ströms (stillastående vatten).

BYGGA HEMSIDA FÖR www.umeasimallians.se

Första medlen ska gå till byggande av en hemsida med webbadressen www.umeasimallians.se för att nå ut och få in synpunkter. Kanske Umeå kommun vill vara med och medverka till att detta blir först i Björkarnas stad. Fritidsnämnden/Umeå Fritid?

www.umeasimallians.se

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.