Umeås Bästa för barn i bad/simning kan beslutas idag av KF och godta mitt medborgarförslag om trafikutredningar för barn och Nannabad.

Umeås Bästa för barn i bad/simning kan beslutas idag av KF och godta mitt medborgarförslag om trafikutredningar för barn och Nannabad.

Min timeout om att inte debattera Nannabad utan satsa på framtid för simning, gäller, men ett "återfall" blir det m a a att kommunfullmäktigeledamöterna idag tar upp mitt medborgarförslag om trafikutredningar för barnens bästa vid Nannabad. 

GODKÄNDE BYGGLOV UTAN YTTRANDE OM TRAFIKRISKER FÖR BARN

Och med ödets ironier där KF först i oktober kan ta beslut om budget för ett Nannabad, att VK avslöjade i fredags tjänstemannaförslag om skjuta på bad i två år samt att Byggnadsnämnden godkände bygglov utan yttrande från nämnder om trafikrisker för barn/ungdomar. Här är medborgarförslaget 

http://www.umea.se/download/18.63fc4d3e13e555aa5262a3a/1367559912196/13483.pdf

24/2013 2013-05-02 Urban Bengtson Alla politiska nämnder i Umeå kommun, särskild för- och grundskolenämnden och fritidsnämnden gör trafikutredningar för barns och ungdomars väl och ve m a a bad på Nanna

Som hjälp för ett ja till trafikutredningar kan nedan "barriärer" av hälsofarlig luft, trafik- och olycksrisker en masse kring ett Nannabad vara i detta bildcollage.

MILJÖPARTIETS MOSAHAFI HADE RÄTT I ATT INTE GODKÄNNA BYGGLOV

Mer behöver inte sägas för att inse att Miljöpartiets Alireza Mosahafi har rätt i att inte godkänna bygglov för en barn- och ungdomaanläggning på kv Nanna, men var det enda partiet medan S, V, M, C, FP och KD godkände bygglovet utan att trafikutreda barnriskerna till och från ett Nannabad.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.