Umeås Bästa Simarena lär av Borås 50×25:a i verkligheten, Linköpings simarenaförslag och Umeå simhall, tvärtemot ett Nannabad.

Umeås Bästa Simarena lär av Borås 50×25:a i verkligheten, Linköpings simarenaförslag och Umeå simhall, tvärtemot ett Nannabad. 

I arbetet att skapa Umeå Bästa Simarena gör man tvärtemot som gjorts för nuvarande Nannabadförslag som hittades på av politiker i ett Näringslivs- och planeringsutskott, utan någon kunskap eller erfarenhet av att skapa, driva eller  äga badhus/simhall.

Man lär av sin egen verklighet, utredningar och andra städers simbyggnationer.

BORÅS SIMARENA MED 50X25.A FÖR UNDER 60 MKR

Det sistnämnda är Sveriges senaste 50×25:a inomhus i Borås som 2010 stod klar efter 2-3 ärs planering och för under 60 miljoner kr, inkl en undervisningsbassäng, och givetvis i ett fritidsonråde, med utbyggbarhet och som nu planeras för.

  Ekonomi

En simarena av den klass som nu byggs i Borås anses normalt kosta en bra bit över 100 miljoner. I Borås bygger vi nu en komplett simarena för endast 56,4 miljoner – med långsiktigt låg driftkostnad!

 Skiss över hur Borås Simarena. Klicka för att se förstoring.

www.borassimarena.se

LINKÖPINGS SIMARENA ÖVER 600 MKR – MINDRE YTOR ÄN UMEÅS 400 MKR

Planeringsjämförelse är Linköpings simarena med ungefär liknande innehåll, 50×25:a, undervisningsbassäng, hopp/djup-dito och äventyrsbad. Givetvis vid utemiljö för solbadande liksom utvecklingsmöjligheter, inte som Nannabad, instängt.

Trots mindre totaltytor, mindre gym, relax, mm beräknar man över 600 miljoner kr, viiket med påstådda 400 mkr i Umeå. 

I länken http://www.affarsliv.com/?articleid=6204503 framgår att 512 mkr blivit minst 100 mkr mera. Ordföranden i fastighetsbolaget, en moderat politiker, säger att det är tillägg och  ändringar som kostar mer. När man käkar växer aptiten, det kommer till massor av grejer som ingen tänkt på, säger han enligt tidningen.

 

MODERATPOLITIKER SIMVÄN FÖR USS:S BÄSTA DÅ 1970

Umeå Simhall som byggdes 1970 lades i Umeås då störst idrotts- och fritidsområde (som Borås gjorde och Linköping planerar).

Där var den största pådrivaren var framlidna moderatpolitikern och Idrotts- och fritidsnämndens ordförande Per-Arne Tellhammar. Han var en sann simvän och vurmade för också en ute-50:a, då i Nydala FÖR USS:s bästa.

FIN UTEMILJÖ VID UMEÅ SIMHALL TRAFIKSÄKER OCH UTBYGGBAR

Man ser inte att det är en 43 år gammal simhall, är förvånansvärt fräsch och väl fungerande. Se också den fina utemiljön där det ryms med utbyggnationer och där bussangöringen är helt trafiksäker 30-40 m från stopplats, inte som Vasaplan till Nanna där det kan bli trafikfarligt och 200-300 m för barn att ta sig fram mellan bussarna.

DETTA ÄR UTGÅNGSPUNKTER FÖR MIG I ATT SKAPA UMEÅS BÄSTA SIMARENA:

VERKLIGHETEN, ANDRAS PLANERINGAR OCH VAD UMEÅ GJORT FÖRUT. MER I KOMMANDE BLOGGAR, INKL, EKONOMIBEDÖMNINGAR,

 

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.