Umeås Största budgettrix: S-V sköt på junibudget för att hindra tjänstemannaförslag om Nannabadstopp i två år och starta badbygget före oktoberbudgeten??

Umeås Största budgettrix: S-V sköt på junibudget för att hindra tjänstemannaförslag om Nannabadstopp i två år och starta badbygget före oktoberbudgeten??

Sakta men säkert växer fram förklaringar till att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet inte ville behandla budgeten i juni som vanligt. ”Stålbadet” som aviserats för kommunekonomin hade ett förslag från tjänstemännen om att spara i upplåning och drift genom att skjuta på ett Nannabad i två år.

För att slippa prestigeförlusten och riskera att ett Nannabad då senare helt spolades bort och jag liksom en stor majoritet av umeborna skulle få igenom vår vilja, inget Nannabad, kom ett nytt politiskt trix (det förra var 1948 års detaljplan för att slippa allmänhetens synpunkter i en ny detaljplan):

Skjuta på budgeten till oktober för att få spaden i marken på kv Nanna och därmed få gång bygget och stoppa tjänstemannaförslaget ner i badgropen där.

POLITIK ÄR DE MÖJLIGAS KONST SA OLOF PALME. I UMEÅ SER POLITIK ATT FÖRSÖKA VARA DE OMÖJLIGAS KONST.

MEN HUR LÄNGE TILL?

För som i gårdagens blogg visades att Fritidsnämnden inte godkänt investering och drift som var meningen i junibudgeten och avgörande för om ett Nannabadbygge kan startas. Så S-V-trixet (om det var sådant) gör då att ett Nannabadbyggande ändå måste vänta tills i oktober för att veta om det blir ekonomi för en start.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.