Umeås Bästa simråd: Basketprofilen Björnström om badhotell i Finland med simkanal för bl a rehab och i Umeå för lek-motion-simskola-elit och ”äventyrssim för VM”.

Umeås Bästa simråd: Basketprofilen Torbjörn Björnström om badhotellet i Finland med simkanal för bl a rehab och i Umeå för lek-motion-simskola-elit och ”äventyrssim för VM”. Här hans kommentar till tidigare blogg:

Simkanal Peurunka stor

En fantastisk anläggning som vi hade träningsläger vid redan 1985 !!!!!! Som dessutom har en basketplan direkt i anslutning till simanläggningen där vi spelade match inför flera hundra åskådare..

Strömmande vatten så att man kan simma med och motströms, en vattenkana på 130 meter som slår allt som jag har sett tidigare. Terrängbanor i direkt anslutning och fysiologer, terapeuter och läkarmottagning i huset. För att inte tala om den fantastiska restaurangen med mat för alla nordiska önskemål.

Anläggningen är ett SPA för finländare i behov av rehab efter kriget och för alla som behöver professionell hjälp. Detta vore något för Umeå Norrlands riktiga huvudstad. Kolla gärna Peurunka SPA på nätet.

Så en utveckling av denna till det ÄVENTYRSSIM OCH LAZY SWIMMING jag visat tidigare gör Umeå inte bara till ”Norrlands riktiga huvudstad” utan även till ”SIMSTADEN” i Sverige, och ihop med Ö-viks nya Paradis-BAD-satsningar, se tidigare blogg, gör Umeåregionen till ett BAD- OCH SIMELDORADO.

MEN då gäller det för Umeås politiker att trotsa Jantelagen för oss umebor bakom nedan ritningar/illustrationer, jag i umeföretaget UBBI-konsult, Mats Edvardsson, Teknisk Illustration här i Umeå, och fd umebon, nu interaktionsdesigner i Stockholm, Samuel Bengtson.

Liksom att våga lyssna på de intressenter som gillar detta, Torbjörn Björmström, Umeå som varit i Peurunka Spa och sett simkanalen i verkligheten, simsportsfolk och inom Idrottshögskolan i Umeå för att nämna några jag visat simidéerna för. Även Centerpartiets nuvarande och tidigare gruppledare, Mattias Larsson resp Sven-Olov Edvinsson som med leende gillade

det nya, och världsunika (vågar jag påstå) med äventyrssim (se figuren nedan t v och t h simkanalen för lazy swimming)

Start i 50:an, via dyksimning i djupdel till vattenspring i undervisningsbassäng, medströms 100 m i simkanal, utför vattenfall, upp och ner i vattenrutsch, uppför vattenfallet, motströms, vattenspring, dyksim och 50:an i mål, 500 m totalt.

Tävlingsform som skidsprint med intervallstart individuellt, sedan rangordning tidsmässigt, kvarts- och semifinaler och en final. Och där publiken kan följa allt på tillfälliga läktare eller röra sig efter äventyrssimbanan, ger Umeå ”VM” i äventyrssim liknande ”VM” i brännboll om denna simarena byggs på campus.

Äventyrssim-lazy swimming

Simarena simkanal

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.