Umeås Sämsta ekonomi med stålbad (se VK idag) förvärras nu med allt dyrare Nannabad inget parti i kommunen ”bad” om (se VF-rubrik från 2007) och nu verkar bada i pengar!

Umeås Sämsta ekonomi med stålbad (se VK idag) förvärras nu med allt dyrare Nannabad inget parti i kommunen ”bad” om (se VF-rubrik från 2007) och nu verkar bada i pengar!

Nannabad VF möte

Idag i VK finns nedan bild och därunder rubriken på vad som väntar umeborna av politiker som i höst ”stålbadar” bland alla verksamheter, men ändå vill släppa igenom den slarvigaste och mest kostsamma planeringen, ett Nannabad.

VÄXT I YTOR MED 40 % OCH I DRIFTSKOSTNADER MED 50 ELLER 133 PROCENT!!

Ett bad som sedan ett kommunalt badbolag tog över har växt i ytor med 40 (!) procent till 12000 kvm (se badbolagets hemsida) och driften stigit med 50 % till 35 miljoner kr (egentligen med 133 % räknat från kommunens egen badutredning som sa 15 mkr/år i drift).

PRIVAT GYM FÖR VUXNA DUBBELT SÅ STORT SOM ÄVENTYRSBAD FÖR UNGDOMAR

Men det är inte äventyrsbadet som växt och skulle vara slagskeppet i ett Nannabad. NEJ, äventyrsbadarnas utrymmen har minskat till 1/3 från Badutredningens 2 500 kvm till dryga 700 kvm! Utan det är det privata gymmet badbolaget vill bygga, som ökat sina ytor, fem (!) gånger till 1 600 kvm! Så privat gym för vuxna blir dubbelt så stort som det allmänna badlekande för barn/ungdomar!!!

Stålbadande i Umeå sker således på riktigt djupa vatten om Nannabadet får segla vidare utan stopp.

Miljardvinster __blev stålbad

Miljardvinster
blev stålbad

De senaste sju åren har Umeå kommun gjort vinster på över 1,8 miljarder kronor. Trots detta väntar nu ett ekonomiskt stålbad

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.