Umeås Viktigaste granskning av Nannabad-bygglovsunderlaget visar cynism, som känns i magen, mot barn/ungdomars ökade trafikrisker, se bilder och protokoll.

Umeås Viktigaste granskning av Nannabad-bygglovsunderlaget visar cynism, som känns i magen, mot barn/ungdomars ökade trafikrisker, se bilder och protokoll. 

NAnna trafik 9-collage 2

Se nedan stycke 2 om

”BYGGNADSVERK SKA LOKALISERAS OCH PLACERAS SÅ ATT DEN AVSEDDA ANVÄNDNINGEN INTE MEDFÖR FARA FÖR MÄNNISKORS HÄLSA OCH SÄKERHET ELLER BETYDANDE OLÄGENHET PÅ ANNAT SÄTT”

och studera bilderna och läs fortsättningen om att ökad trafik

inte ”anses utgöra fara för människors hälsa och säkerhet”.

MEN redan nuvarande trafik runt kv Nanna är fara för den ÖKANDE ”TRAFIKEN” AV MÄNNISKOR pga ett Nannabad, särskilt 100 000-tals barn/ungdomar per år som kommer dit, i bussar, skjutsande i bilar, cyklande och gående!

Byggnadsnämnden har MISSAT att det är ÖKNINGEN av människor till och från ett Nannabad som är riskfaktorerna i den redan bil/buss-trafikfarliga miljön. Och med också ökad sådan trafik blir det ju etter värre. Handläggare och politiker har att göra i att ånyo studera vad man egentligen bedömt, eller snarare INTE bedömt.

STUDERA GÄRNA BILDERNA EN GÅNG TILL OCH PROTOKOLLET SÅ ÄR DET NOG FLER ÄN JAG SOM KÄNNER CYNISMEN MITT I MAGEN!
Nanna bygglov
NAnna trafik 9-collage 2

2 kommentarer

  1. Lucas Erixon

    Helt ärligt Urban, är det värt all tid och kraft på att dagligen skriva om simning och bad. Finns det inget bättre du kan göra som att exempelvis börja jobba. Då kommer du på andra tankar.

    Bad och simning är trots allt inte det viktigaste i Umeå. Uppenbarligen tycker dock du det.

    • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

      Med det gensvar jag får är det värt att skriva om bad och simning Och för en förändring. Viktigast är att förklara hur farligt Nannaläget är med långa avstånd från Vasaplans bussar bort till badentrén, mitt bland körande bussar.
      Tänk i höstmörker och snöyra, kan bussförarna hinna ha koll då?
      Trafikrisker som kommunpolitikerna inte utreder för använder en detaljplan från 1948 år för att slippa allmänhetens insyn och påverkan. Detta måste påpekas, då kommer politikerna att ändra sig.
      Att sedan veta att i bättre lägen finns inte dessa risker och att det är bättre för kommunekonomin, ger också anledning till fortsatt debatt, det är viktig del i vår demokrati.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.