Umeås Bästa demokrati är att Nannabad avgörs i budget-fullmäktige i oktober – inte att badbolagspolitiker skyndar före i höst med än värre ”stålbad” i kommunen.

Umeås Bästa demokrati är att Nannabad avgörs i budget-fullmäktige i oktober – inte att badbolagspolitiker skyndar före i höst med än värre ”stålbad” i kommunen.

I våras lade de högsta tjänstemännen i Umeå kommun förslag om att skjuta på ett Nannabad i två år för att spara både investerings- och driftspengar i det ansträngda ekonomiska läget nu i kommunen. Men det var inte meningen att allmänheten skulle få veta detta så VK:s avslöjande gav irritation i kommunledningen.

Nu är det känt att de privata aktörernas 22 mkr/år i driftsbidrag för Umeå kommun är en kostnad på 35 mkr/år. Men trots att det är 60 % mer och ledande politiker offentligt uttalat att då blir det inget bad, tiger samma politiker i egenskap av badbolagspolitiker och vill starta Nannabadbygget bara någon månad för oktoberbudgeten i kommunfullmäktige i höst.

Nanna överklagan Ögren

Nu står Byggnadsnämndens ordförande på samma sida på badbolaget, trots ej med i styrelsen där. Se ovan uttalande idag i VF angående överklagan på bygglovet.

Umeå Bästa demokrati med fullmäktige som avgör denna kostsamma investering – just nu 389 miljoner kr, 40 % dyrare än de 275 mkr Badutredningen fick ja från fullmäktige i budgetfullmäktige 2006 – vill man inte ha.

Och sedan dess har det inte getts några mer pengar i Umeå kommuns högsta beslutande organ, utan badbolaget vill ordna pengar på eget sätt och sedan vältras de 40-60 -procentiga fördyringarna över på andra viktigare (än äventyrsbad) behov för Umeås medborgare.

Det  ger då Umeås Sämsta demokrati.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.