Umeås Största BADMISS, Byggnadsnämnden godtog Nannabadplaner utan att Skolan och Simsporterna fick yttra sig inför bygglov och utan utlovad cykel-P-utredning! GÖR OM eller stoppa Nannabygget! Annars BADSKANDAL!

Umeås Största BADMISS, Byggnadsnämnden godtog Nannabadplaner utan att Skolan och Simsporterna fick yttra sig inför bygglov och utan utlovad cykel-P-utredning! GÖR OM eller stoppa Nannabygget! Annars BADSKANDAL!

Badbolaget gav nämligen Umeå Fritid inte tid för information (eller missade Fritidsnämnden) av den senaste ritningen från april 2013.

Allt detta går att utläsa ur de officiella protokoll från Byggnadsnämnden och Fritidsnämnden som finns på Umeå kommuns hemsida. Badbolaget Umeå Badhus AB redovisar inte heller något här.

Inte heller har Byggnadsnämnden fått ta del av den av badkonsultens utlovade cykelparkeringsutredning, som det står på sista ritningsförslaget ska göras, se här. De 40 cykel-P-platser man hade i ritningen november 2012 underkändes. Och krav på nytt förslag ställdes och skrevs in på ritningen från april 2013.

Då blev det tydligen så bråttom att få ut anbudshandlingarna att detta missades av politikerna. Så nu vet ingen hur och om cykelparkering ska/kan klaras. Och m a a allmänhetens och politikers reaktioner på en dålig, och farlig, cykelkultur i Umeå (inte minst i centrum och parkerandet), borde det räcka för att GÖRA OM bygglovshandläggningen (och cykel-P-utredning).

MEN med också ovan avslöjande att För- och grundskoleförvaltningen och simsporterna inte beretts möjlighet att studera och yttra sig,

är bästa lösningen att nu helt skrota Nannabadplanerna.

Dessa har ju misslyckats också med att skapa ett bad- och kommersprojekt som var starten på ”badpalatset” (ur 2014-ansökan) och att privat aktör skulle göra det billigare (nu blir det dyrare för kommunen enl. VK-avslöjande i våras).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.