Umeås Största Risker med dyrt Nannabad kan bli ”stålbad”-förslag om slopat Gymnastikens Hus (igen), nedlagda badhus i Sävar och Hörnefors samt minskade föreningsbidrag. Eller sätter Alliansen P för Nannabad.

Umeås Största Risker med dyrt Nannabad kan bli ”stålbad”-förslag om slopat Gymnastikens Hus (igen), nedlagda badhus i Sävar och Hörnefors samt minskade föreningsbidrag. Eller sätter Alliansen P för Nannabad.

Den 2 maj avslöjade VK att ett Nannabad kan komma att kosta 30-35 miljoner kr att driva, dvs 50% dyrare än vad de privata aktörerna Lerstenen AB, m fl begärde i bidrag av Umeå kommun. Men kommunen avbröt dessa planer och tog över genom ett kommunalt AB, Umeå Badhus AB, med motiveringen det blev för dyrt. Annars blir det inget nytt bad var budskapet.

På http://www.vk.se/860077/nya-badet-tre-ganger-sa-dyrt-att-driva finns att läsa hela VK-artikeln, där i slutet moderata v ordf Fritidsnämnden (tillika den idag mest erfarne fn-politikern) Lennart Johansson säger sig inte veta om detta, men att nedskärningar i föreningslivet ställer inte allianspartierna upp på utan att få mer pengar.

Centerpartiets gruppledare Mattias Larsson säger att han inte sett siffrorna och då sitter han ändå med i badbolagets styrelse, och har lämnat in för bygglov samt anbudsupphandling. Således ett kommunalt AB sätter igång ett halvmiljardprojekt utan att veta vad driften blir! Så kan aldrig ett privat AB göra, dvs chansa så!

S-kommunalrådet Lennart Holmlund uttalar sig om att så dyrt blir det inte. Och nu, över tre månader senare, meddelas att badbygget ska igång trots sparkrav, bl a från förvaltningschefer om att skjuta på projektet i två år. Men blir det inga medelstillskott för driften, dvs under alla dess år en ny bad- och simanläggning står, kan man tolka attt Allianspartiern genom M-Johansson sätter P för Nannabadplanerna.

Eller om Alliansen ändrar sig och det inte blir nya driftspengar varje år, riskeras att ett Gymnastikens Hus, igen, stoppas och att badhusen i Sävar och Hörnefors läggs ner och den obligatoriska simundervisningen blir med badbussar in till ett för dyrt Nannabad. Eller andra neddragningar för annat inom Umeå Fritid.

Nannabad dyrare 2

Nannabad dyrare 4

Nannabad dyrare 3

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.