Umeås Dyrbaraste Lyxbeslut, Nannabads vuxen-relax/gym (privat) om 2000 kvm! Nu behövs inte lyx/lek-bad i stådbadstider utan bas(behov)sänger för barn/ungdomar!

Umeås Dyrbaraste Lyxbeslut, Nannabads vuxen-relax/gym (privat) om 2000 kvm! Nu behövs inte lyx/lek-bad i stådbadstider utan bas(behov)sänger för barn/ungdomar!

Hittils bortglömt, undvikits?, av Umeås politiker i stålbadstider, är att ett Nannabad nu växt till 12 000 kvm (9 000 när de privata aktörerna avfördes för att driftskostnaderna för kommunen blev för höga, dryga 20 mkr/år) och mest med ytor för vuxensatsningar som relax och privat gym (ja, kommunen bygger ett privat gym, förmodligen utan föregående plan om detta).

Totalt är det med ytor på över 2 000 kvm, där varken relaxen eller gymmet föregåtts av någon marknadsundersökning om lönsamhet eller föremål för prövning om lämpligheten i att Umeå kommun ger sig in på gymmarknaden. Vid driftsförluster drabbar detta barn/ungdomar i sparande då Fritidsnämnden pålagts ansvaret för dessa anläggningar. Men sedan ska gymmet hyras ut till privat aktör (också det utan marknadsanalys).

I kommande spar- och snålhetstider, är det givetvis sådana här vuxna ”lyxbeslut” som ska rivas upp. Största ansvaret nu för initiativ och möjlighet till andra sparförslag, har avgående stadsdirektören Mikael Öhlund samt moderata gruppledaren Anders Ågren som en gång initierade till ny simhall i motion 2004 och därmed har visst ansvar för nytt tänkande här.

Ett nytänkande som innebär att vuxnas lyxbehov ska kommunpengar inte gå till alls och inte till lekbad idag, utan nu är det basbehoven som skattebetalarna kan bidra till, och i Umeå då till bassängbehoven för simskola, simning och motion!

Mer om detta i måndagens Umeås Bästa-blogg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.