Umeås Bästa: Stadsdirektör Öhlund och M-ledare Ågren med IKSU-kort inser konkurrensförluster för skattepengar i nytt bad men samarbetsvinster med IKSU:s simhall, EN MILJARD KR på 50 år!

Umeås Bästa: Stadsdirektör Öhlund och M-ledare Ågren med IKSU-kort inser konkurrensförluster för skattepengar i nytt bad men samarbetsvinster med IKSU:s simhall, EN MILJARD KR på 50 år!

Moderata gruppledaren i Umeå, Anders Ågren, bloggar och berättar om sina träningar på IKSU. Avgående stadsdirektören Mikael Öhlund hoppas på mer tid för sitt IKSU-kort enligt intervju i VK.

Tänk om Ågren och Öhlund hamnar bredvid varandra på motionscyklar eller i omklädningsrum och pratar kommunekonomi så här i stålbadstider. Då kan de ju komma på att både en kommunal simhall och IKSU:s har subvention av skattebetalarna i Umeå, både investering och drift.

Vid ny simhall av kommunen konkurrerar man så båda förlorar och begär högre subvention eller måste höja avgifter eller dra in tider, kanske till slut läggs ner en anläggningen eller kommundelarnas badhus.

Samarbeta därför, gör som för friidrottsarenan, hitta även samverkan med Akademiska Hus (särskilt nu med planeringen av Universitetsstaden) av just bad/simning. Då behövs inte nytt gym på 1600 kvm badbolaget tänker bygga åt privat aktör och bassängerna blir färre genom de IKSU har. Här nedan är tre olika lägen på campus.

Nanna Campusläge - version 4

Sparandet kan bli 200 mkr av de nära 400 mkr ett Nannabad nu kostar,  och driften kan spara 15-20 mkr genom samordning, dvs uppåt EN MILJARD KR på 50 år (inflation oräknat).

Det är aldrig för sent att ändra sig, sådant är stort, tänk på Stålverk 80, löntagarfonder och i Skellefteå avbröts för länge sedan ute-50:a-planering när grävandet börjat, allt för att ändra till nu populära Vågbadet.

Även byggföretag blir vinnare som då BÅDE kan få bygga ny bad- och simanläggning på campus OCH något nytt, spännande och vida mer attraktivt för Umeå på Nannakvarteret än bara ett fölorande Nannabad med alla trafikrisker för barn/ungdomar.

Se här från friidrottstävlingarna i söndags på Campus friidrottsarena, t v, och IKSU Sport t h. Däremellan en idealisk placering för en Campus simarena. Kan det bli bättre, när 1 + 1 + 1 då blir 4, dvs tre olika sportanläggningar och en där IKSU Sport, friidrottsarenan och simarenan samverkar till ett IDROTTSELDORADO, som kan ge Umeå SM-veckan sommar i framtiden och bli en uppföljning av SM-veckan vinter 2014!

CAMPUS FRIIDROTTSARENA IDAG   CAMPUS SIMARENA I MORGON    IKSU SPORT NU

Nanna IKSU Simarena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.