Umeås Badsiffror fel, och än mer, i jämförelse med andra bad visade badhusseminarium, nu 40 – 45 mkr/år!

Umeås Badsiffror fel, och än mer, i jämförelse med andra bad visade badhusseminarium, nu 40 – 45 mkr/år!

Vid ett badhusseminarium i Stockholm där landets badbyggarexpertis informerade om att planera, bygga och driva badhus/simhallar bättre och mer ekonomiskt visades Tyresö Aqurena 25:a, äventyrsdel och gym med kalkyl för bad/simning på 124 000 besök/år.

Med 50:a i Nannabad och något större äventyrsbad tror Fritidsnämnden i Umeå på 350 000 besök, dvs tre ggr mer, vilket är orimligt.  Övik Paradisets 230 000 besök/år och fem ggr så stor äventyrs/upplevelsebad bekräftar Umeå överskattning och därmed underskattning av driften på 30-32 mkr/år enligt beräkning från jan-mars i år, se nedan. 100 000 mindre är troligare och då 6 mkr dyrare, uppåt 38 mkr.

Så min tidigare uppskattning på 40-45 mkr i driftskostnad stämmer allt mer med de 45  mkr Norrvidden/Medley beräknade 2009 när Lerstenen, m fl fick uppdraget att bygga Nannbad. Det här kan bli än svårare för Fritidsnämnden att klara än problemen Kulturnämnden har i Kulturväven som blir diskussion i Kommunfullmäktige på måndag 25/11.

Högsta tjänstemännen (som politikerna numera framhåller som duktiga och kompetenta) och deras sparförslag i våras om att skjuta på badbygge i två blir allt klokare i skenet av alla neddragningar. Då ges också andrum för att se över bad- och simplanerna.

Nanna Badkostnad 2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.