Umeås Badfelräkningar: Mindre äventyrsdel trots KF-krav på större! Omtag enda rimliga för ekonomin!

Umeås Badfelräkningar: Mindre äventyrsdel trots KF-krav på större! Omtag enda rimliga för ekonomin!

Så här står det nu på Umeå Badhus AB:s hemsida om Nannabadhistorik.

http://www.umeabadhus.se/ombadhuset/badhusetshistoria.4.1a076b78142b1f0d54a684.html

2011

Politikerna konstaterar att badhuset inte kommer att stå klart till 2014. I december diskuteras badhusfrågan i kommunfullmäktige. Flera talare förespråkar omtag i projektet även vad gäller placeringen. Lennart Holmlund (S) och Anders Ågren (M) hänvisar till att den politiska överenskommelsen från 2007 ligger fast.

Leisure Jones, som varit knuten till Lerstenenprojektet, har i uppdrag att komma med förslag till näringslivs- och planeringsutskottet där det ska finnas minst 275 p-platser, ett bad som ska ligga i gatuplan med glasytor mot Skolgatan, en större äventyrsdel än i Lerstenenförslaget samt att bostadshuset och alla handelsytor/lokaler i kvarteret Nanna utgår.

2012

Kommunfullmäktige beslutar att badhuset ska byggas och ägas av det kommunala bolaget Umeå Badhus AB. Bolaget bildas i slutet av maj 2012 och är ett dotterbolag till INAB – Infrastruktur i Umeå AB. Umeå kommun kommer genom Umeå fritid att ansvara för innehållet i badhuset.

Nanna badutr-Lerst-Badbolag 2

Detta var beskedet från Kommunfullmäktige:

”det ska finnas minst 275 p-platser, ett bad som ska ligga i gatuplan med glasytor mot Skolgatan, en större äventyrsdel än i Lerstenenförslaget”

Men det blev mindre, uppe t h Lerstenens på 1250 kvm, nere t v den som badbolaget visade för politiker, intressenter och Fritidsnämnden/Umeå Fritid, var på 1050 kvm och mäter man på ritningen nere t h, den som nu gäller är det ännu mindre, 850  kvm, dvs 32 % mindre mot det KF hade begärt!

Således mindre och utspritt som synes med sämre överblick och kommunikation via korridorer, djupbassäng och undervisningsdito, dvs sämre för badare och sämre arbetsmiljö. Som ger dyrare drift! 

Badbolaget har inte uppfyllt kraven från KF i dec 2011, så omtag är det enda rimliga och rättvisa!

Se också nedan siffror från badbolagets hemsida. 965 kvm är rumsytan för upplevelse och småbarn mot 694 kvm i projekteringsritning. Men se ovan, nere t v, den är ju större. Se också på jämförbara ritningar därunder mellan projekteringsritningen, t v, och nuvarande, t h, så kan man mäta skillnaden, 1 050 mot 850 kvm (korridor- och passadeytor borträknade).

Men se på siffrorna, plötsligt är 850 kvm uppe i 1482 kvm, den felaktiga siffran som även är med på kommunens hemsida. Antingen felräknat eller något annat inräknat som inte har med äventyrsbad att göra. Relaxen? Nej, den har aldrig varit med annat än som bubbelpool och bastur. Någon separat om 400 kvm har aldrig funnits med förut. Dessutom nu i en våning under, i källaren utan fönster! 1482 gäller samma  plan, 2.

Felräkningar och slarvkontroller, 3000 kvm överytor ger 100 mkr dyrare, som 300 dagisplatser, och 3-4 mkr/år mer i drift, motsvarande nästan en förskoleavd. per år. Således ytterligare anledning att stoppa detta fördyrande Nannabad, och göra om och göra rätt.

Nanna upplvevelse

Nanna badbolag 1 - 2

nkl

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.