Umeås Bad Jul: Nannabad sämre än Öviks Paradiset för upplevelsebad och sämre än Sundsvalls Himlabadet med SM-50:a för SM-veckan sommar 2015 (Umeå ej får med Nanna-50:a).

Umeås Bad Jul: Nannabad sämre än  Öviks Paradiset för upplevelsebad och sämre än Sundsvalls Himlabadet med SM-50:a för SM-veckan sommar 2015 (Umeå ej får med Nanna-50:a).

Se nedan, fr v Paradiset i Övik, Himlabadet i Sundsvall och Nannabadritning i Umeå. Öviksbadet med 13 500 kvm upplevelsebad planerar utveckling av ny simhallsdel. Himlabadet kan utvecklas med ny 25:a och har 50:a för långbane-SM och i 2015 igen.

Nannabad kan ej utvecklas pga centrumläge, ej få 50:a-SM och ej SM-veckan sommar.

Nanna ParadHimlaNanna

1970 var Umeå Simhall med 25:a, åtta banor, flexibel för 33 1/3 m och vattenytan i golvnivå främst i Sverige. Men med Nannabadbygge blir Sveriges sämst placerade inne-50:a, emot Svenska Simförbundets riktlinjer om utemiljö för utveckling. Också sämre än både Övik och Sundsvall i upplevelsebad.

Sundsvall har 2 500 kvm äventyrsbad och Öviks Paradiset är på 13 500 kvm upplevelsebad, där 25:a om sex banor ingår. Nannabad med 50:a är på 6 000 kvm, varav äventyrsdelen är under 1 000 kvm. Men när Paradiset byggs ut med bl a simhallsdel tack vare tomt intill (se nedan ur facktidningen Badmästaren jag läste vid julbad i Vallabadet i Hörnefors före jul), kan det bli 15 000 kvm, medan Nannabad har stannat i (till)växten.

Se också Öviks 235 000 besökare för 13 500 kvm medan badbolaget i Umeå för Nannabad tror på 375 000 besök/år för mindre än halva ytan! Inte bara sämre i det mesta, utan också fel ute i besökande, vilket ger dyrare drift än nu beräknat.

NAnna Övik utbyggnad

Nanna Paradiset Badm

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.