Umeås SM-succé blir som en sufflé, sjunker ihop pga av badgrop, som om den fylls igen, uppstår nya SM!

Umeås SM-succé blir som en sufflé, sjunker ihop pga av badgrop, som om den fylls igen, uppstår nya SM!

Längst ner är rubriker/länkar till fem bloggar om hur Umeås SM-vecka vinter, lovordad av allmänhet, näringsliv, politiker samt idrotterna, aldrig mer kan bli av om Umeå kommun fullföljer sina planer från 2008 att bygga bostäder på grusplanen vid nuvarande simhall (och på tomten för riven simhall) då sådan mark behövs för vallaby, träningsspår, fordon, mm. Samt P vid matcher, konserter, etc på Gammliavallen/T 3 Arena.

Nanna grusplan bostäder

Tyvärr har kommunansvariga under dessa sex år inte förstått att byta läge ger mer för alla. Nytt bad vid simhallen är bättre, bostäder på kv Nanna är bättre och att behålla grusplanen för ytor vid stora arrangemang är bättre.

Men nu har det blivit oro när verkligheten blir synlig om nuet (SM), dået (bostadsplaner) och ”sedanet” (framtida skid-SM och SM-vecka vinter). Än större oro med politikers tro att Nanna-50:a klarar långbane-SM på sommaren, fastän det redan 2011 visades att det inte går. Och utan Sim-SM blir det ingen SM-vecka sommar, då Gävle har förlorat en SM-vecka pga otillräcklig 50:a ute.

Kanske, kanske kan detta nya med SM-veckor (fanns inte vid det olycksaliga beslutet om Nannabadläge 2007) få Umeå kommun, näringsliv och berörda idrotter (plus fler som vill vara med)

att nu stuva om i badlägen, ta fram nytt recept för en simhall, baka ihop en simarena, lägga in den på campus, krydda med simkanal och låta ansvariga beslutsfattare smaka på den anrättningen för att svälja den med gillande. Här en av rätterna, vid IKSU Sportcenter, Simarena + Gymnastikens hus och ett Sporthotell.

Nanna Sportesplanad 1

Då blir det Succé med Råge, särskilt som Umeå då kan söka SM-vecka vinter och sommar samma år som ingen annan kommun haft, t ex 2018, och Umeå bli främsta idrottsstad i Sverige, arrangörsmässigt. Men en felplacerad 50:a mitt i stan ger än så länge SM-veckan ”från succé till sufflé”.

22/1

Umeås SM-chanser för SM-veckor! Gammlia Idrottscentrum för Skid-SM och vinter-SM-vecka samt Campus Sportcentrum för Sim-SM och Friidrotts-SM i sommar-SM-vecka.

21/1

Umeås Bevis hur Skid-SM stoppas av bostäder på grusplanen och ej SM-vecka sommar av Simförbundskrav för publik och utemiljö! Sätt stopp för BAD HUS I STAN!

20/1

Umeås Folkfest på skidor i SM-veckan, aldrig mer pga bostäder på grusplanen vid Umeå simhall för att Bad byggs i stan (i stället för tvärtom).

19/1

Umeås Skid-SM grusas av bostäder på grusplan. 50:a på grusplan grusar Sim-SM utan utemiljö. Som Sundsvall har och får Sim-SM 2015 i SM-vecka. Som Umeå aldrig får.

18/1

Umeås SM-vecka ej mer vinter och aldrig sommar! Pga Nannabads 50:a! Sundsvall får SM 2015 sommar och Östersund får SM-vinter igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.