Umeås Minne är kort i politiken, se Holmlundblogg juli-2011 ”badet får inte bli dyrare” (nu 3000 kvm mer/100 mkr dyrare) och ”bygger inte för stora tävlingar” = inga SM-veckor sommar!

Umeås Minne är kort i politiken, se Holmlundblogg juli-2011 ”badet får inte bli dyrare” (nu 3000 kvm mer/100 mkr dyrare) och ”bygger inte för stora tävlingar” = inga SM-veckor sommar!

Kanske fd historieläraren Anders Ågren, M-kommunalråd, minns detta och nu ser dyrare, samt vet att simningen förordade Nolia, som Ågren skrev motion om 2004, och att simklubbarna aldrig valt detta utan det är ett rent politiskt beslut.

Här nu 20/1 2014 ur Holmlundblogg om SM-veckan och framtiden med tron om SM-50:a

När simhallen är klar skulle det säkert gå bra att anordna SM sommarvecka även om friidrotts SM går här till sommaren

Och här nedan från juli 2011 om att inte bygga för stora tävlingar i simning….

Varför bygger inte Urban Bengtsson ett bad själv, han som säger sig vara entrepenör.

Av , 11 juli 2011 kl 19:40, 2 kommentarer  10
Varför bygger inte Urban Bengtsson en modern simarena? Jag tycker man kan ställa sig den frågan men han hade inget prospekt som han presenterade då badhusfrågan avgjordes. I lördags återkom han med sina förslag som är så lång från den ekonomiska verkligheten som det är möjligt. Han bereds plats på VK, s debatt eller insändare sida ständigt och där man kan tro att han köper sig utrymme eller är folkpartist men det lämnar vi åt sidan.
Det förslag som presenterats av Lerstenen är det förslag som vi maximalt har råd med och vi har ännu inte sett den slutgiltiga prislappen för att se om vi har råd. Urban han går tillbaka till sina idéer som är ogenomförbara ur ett ekonomiskt perspektiv.
 Det vet så det ordar jag inte mer om men säger att med Urbans förslag blir det inget bad. Det är lätt att sitta och fantisera om olika idéer om man inte håller i pengapåsen eller använder andras pengar och den överenskommelse som vi lagt den ligger helt fast. Det finns andra partier som hade andra lägen men de är betydligt dyrare och genererar mer bilåkande. Det finns de som varit för andra lägen men som nu frågar om vi har råd med en 50 meters bassäng
Jag skrev på bloggen tidigare att jag vet at USS är nöjda med det förslag som presenterats och det har också bekräftats på min blogg. Håller sig det skissade badet inom de kostnadsramar som vi fick se blir det av i annat fall tror inte jag vi har råd med en 50 metersbassäng.
Det fanns mycket annat i Urbans debattinlägg i lördags men det ids jag inte kommentera för blir inte badet av där vi nu planerat det blir det inget bad, Urban. Eller ta och bygg ett bad själv och lev på de intäkter som Lerstenen räknat med, ett hopptorn för höga hopp ger mycket intäkter, en ren förlust på ett par miljoner per år. De pengarna gör större nytta till aktivitetsstöd.
Slutligen bygger man ett badhus som går att använda och det nya har simklubben lovordat förslaget mitt i stan och vi bygger inte för stora tävlingar som kan hållas vart 20,e år. Den svensak rikstränaren var också nöjd men tyvärr tycks VK tro att Urban vet  bäst.
Baddiskussionen är avgjord för 4 år sedan om den ryms inom de ekonomiska ramarna som vi avsåg med baduppgörelsen och som sagt badet får inte bli dyrare, så är det. Jag saknar den kritiska granskningen av ett bad som VK publicerat så många debattartiklar om. Det är fel ur ett samhällsperspektiv om det bara är politikernas förslag som granskas och inte andras drömmar

2 kommentarer

  1. Tared
    11 juli, 2011 kl 20:04
    Gott talat, Lennart. Vi är många som irriterat oss på denne Bengtsson och hans verklighetsbefriade insändare och kommentarer.
  2. Urban Bengtson, idékonsult
    12 juli, 2011 kl 23:24
    Vill bara påpeka att jag innan Lerstenen fick uppdraget erbjöd Umeå kommun att få visa min simarena-idé med simmovation som jag beskriver i VK-inlägget den 9/7. Men från politiskt håll avvisades att ens ta del av idéerna.Dessa bygger i sin tur på att de lockar till högre nyttjande och blir därmed driftsmässigt bättre ekonomiskt är Lerstenens förslag. Så för Umeås skattebetalare blir detta mer lönande.Dessutom, alternativvinsten för annat mer attraktivt på Nannatomten ökar intäkter och gynnar än mer kommunens ekonomi. Sedan blir det mer lönande att ha en framtidssimarena än en gammalmodig badhuslösning som nu föreligger.Samtidigt med denna simarena på campus växer idrott och motion för Umeå och Umeå universitet, precis som friidrottsarenan nu gör det. Dvs tre vinster på en ny satsning. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.