Umeås C-ledare Mattias Larsson: ”..vi tycker inte nuvarande underlag är tillfyllest, vi tycker de saker som gått ut som beslutsunderlag är under-måliga. Och kan inte säga ja på dessa grunder.” Här vindkraft på Holmön och ska då gälla för ”badkraft” på Nanna. Och stoppas då besluts-underlaget där är ”undermåligt”.

4 kommentarer

  1. Pingback: Urban blandar äpplen och päron | Mattias Larsson (c)

    • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

      Tack för det, blir ännu gladare om någon vågar starta simvågen för 50:a på annan plats och låta badgropen bli en grop som inte alla umebor faller däri pga alla fördyringar i badläge på stans dyraste tomt. Och visst, vindkraft är äpplen och ”badkraft” på farligt Nannakvarter är päron. Men båda är frukter och i samma börs, dvs oss kommunens skattkista, dock ”Nannapäronet” är skämt sedan början och ganska ruttet nu i takt med alla brister som framkommer allt eftersom.

  2. Sportgoofy

    Självklart är badhuset felplacerat, likaså ”väven” och även andra kolosser som byggts på senare tid. De skymmer älvsutsikten, de förtar fullständigt skönheten hos gamla fina byggnader som varit Umeås själ och hjärta. Kolosserna skulle ha gömts undan i utkanten där man också kunnat bereda parkeringsmöjligheter till en billig penning. Men dyra parkeringshus kanske gynnar de gubbar som är födda i mitten på fyrtiotalet och som styrt de konstiga beslut som fattats i Umeå Kommun!

    • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

      HÅLLER MED i det mesta, särskilt för Nannabadbyggnationen. Men fortsatt kritik kan göra ändring, hus i Umeå har ju tagits bort förr, rivits eller gjorts om till annat. En 50:as bassängrum kan bli rejält P-garage när verkligheten kommer ikapp dagens umepolitiker och det blir byten på höga poster. I Paris finns planer på att göra om gamla T-banestationer för annat, t o m en simbassäng, så varför inte en bassäng till P-utrymme.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.