Umeås ”överkörda” Fritidsnämnd. Nannabad, från info till beslut på samma möte utan diskussion/analys 18/12 2012! ”Ingen här vill ha det”!

Umeås  ”överkörda” Fritidsnämnd. Nannabad, från info till beslut på samma möte utan diskussion/analys 18/12 2012! ”Ingen här vill ha det”!

”ingen här vill ha det”, dvs inget Nannabad står för uttlande från Umeå Fritid som jag samma tid, vid julitid 2012, fick veta från tjänsteman på fritidskontoret i Umeå, ”men jag säger det privat” var tillägget. Liknande besked hade representanter från simsporterna fått, direkt och indirekt, i deras kontakter med badansvariga.

Så nedan protokoll av den politiska nämnden är då en formell bekräftelse på de informella uttalanden jag och andra simengagerade, och emot ett simläge på kv Nanna, fått veta. Men rädslan i kommunbyråkratin hindrar anställda att utåt och öppet säga sin mening. En rädsla som blir, tyvärr, alla mer förståelig efter turbulenser kring andra  planeringar/beslut i Umeå kommun som kommit till ytan, blivit synliga och påtagbara. 

Se nedan en Fritidsnämnd som blev totalöverkörd, och oförberedd på beslut.

Förberedd information om Nannabad fick ny punkt senare på samma möte om beslut av Nannabad, lokalprogram, mm. § 104 § 105 och och § 110, på 1-2 timmar och så var allt klart!

Jfr Apberget, hundlatriner och nu lekparker, hur noga och demokratiskt det går till, t o m ändringar, och ändrade beslut igen. Nu Rådhustorget med konstnärer och arkitekter, och säkert  information till allmänhet med tid för synpunkter liksom synande av berörda förvaltningar/nämnder. Sedan (se blogg igår) Vasaplan med nya planer av expertis och medborgardialog.

ALLT DETTA VIKTIGA KAN ÄNDRAS OCH PLANERAS  MED DEMOKRATI OCH INSYN, MEN INTE 10-100-FALT DYRARE NANNABAD MED FARLIGARE LÄGE, DÄR ÄR BADPARTIERNA S-V-M-FP-C-KD SAMMANSVURNA SEDAN 7 ÅR VAD SOM ÄN HÄNT OCH HÄNDER!

Nedan protokoll visar den totala överkörningen från badbolag över fritidsnämnd, sex dagar före julafton 2012 och en månad efter första informationen om lokalprogram och ritningar. Att jämföra med tidigare ritningar som visades under ett år och våren 2012 föreöades fritidsnämnd, simsporter och politiska partier med chans till synpunkter och diskussion som även nådde media och allmänhet.

1 timme med insyn på påverkan av nuvarande ritning (nere t h), ett år för ritning dessförinnan, 2012, (nere t v), två år för Lerstenens, 2009-2011, (uppe t h) och tre års utredande för badutredningens (2004-2006) med mesta information och bästa insyn (uppe t v). Allt fortare har badkarusellen snurrat så ingen snart kunnat se vad som finns där.

Nanna badutr-Lerst-Badbolag 2

Datum: Tisdag 18 december, kl 13.15 – Lokal: Byggnadsnämnden, Stadshuset

Ärenden/frågor Beslut
1. Val av protokolljusterare
2. Godkännande av föredragningslista
3. Kl 13.15 Program nya badet i Umeå- information

xx

UMEÅ KOMMUN Fritidsnämnden PROTOKOLL 3 (17) 2012-12-18

FN § 104
Godkännande av föredragningslista
Fritidsnämnden godkänner föredragningslistan med följande komplettering:

Badhus kv Nanna – lokalprogram – beslut

UMEÅ KOMMUN Fritidsnämnden PROTOKOLL 4 (17) 2012-12-18

FN § 105
Program Umeå badhus – information
”XY och XX” har inbjudits till fritidsnämnden för information om lokalprogrammet för Umeå Badhus i kv Nanna.

Fritidsnämnden är i dagsläget involverad i bygget som samrådspart när det gäller utformning och innehåll. Tillsammans med INAB som är ansvarig för själva byggnationen, är uppdraget att göra underlag till en totalentreprenad. Fritidsnämndens ställningstagande till vilken driftsform som det nya badet ska ha sker i början på nästa år. Samtidigt, i början av nästa år, kommer ett för- frågningsunderlag för totalentreprenad att gå ut. Målet är att det nya badet är redo att invigas under 2015.

Fritidsnämnden noterar informationen.

UMEÅ KOMMUN Fritidsnämnden PROTOKOLL 2012-12-18

9 (17)

FN § 110
Badhus kv Nanna – Lokalprogram

Beslut

Fritidsnämnden beslutar

Dnr 454/2012

att godkänna lokalprogram avseende storlek och placering av badytor för badhus i kv Nanna enligt bilaga.

Ärendebeskrivning

Näringslivs- och planeringsutskottet ( tillika Badhus AB) har beslutat att uppdra till INAB att ta fram alternativa lösningar för bad och parkeringar på kv Nanna. Fritidsnämnden anses vara beställare av baddelen eftersom badet kommer att belasta fritidsnämndens budget.

Bilaga

Badhus kv Nanna – Lokalprogram

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.