Umeås Skolpolitiker håller tyst om Nannabadrisker för skolbarnen, går emot Holmlund om skolbadbussar som behöver abonneras som nu, men Lindberg/Rönngren tysta även här!

Umeås Skolpolitiker håller tyst om Nannabadrisker för skolbarnen, går emot Holmlund om skolbadbussar som behöver abonneras som nu, men Lindberg/Rönngren tysta även här!

För- och grundskolenämnden/förvaltningen samt Gymnasienämnden/förvaltningen har inte under all tid badplaner pågått, från badutredningsstart 2004 brytt sig om lägesfrågan, innehållet i en ny bad- och simanläggning eller riskerna i trafiken.

Nanna skola buss

Inte heller om riskerna med S-kommunalrådet Lennart Holmlunds påstående om att skolklasser åker ordinarie kommunala bussar och kan spara pengar. Nuvarande För- och grundskolenämndens ordförande Margareta Rönngren (S) står bakom nedan uttalande i remiss ”i de flesta fall utnyttja abonnerade bussar” och måste göra det som ev. kommunalråds efter valet i höst.

Samma gäller då med nuvarande Gymnasienämndens ordförande Hans Lindberg om han anser sammalunda. Och som ev 1:a kommunalråd efter valet måste inse högre driftskostnaden för ett Nannabad.

Men synar dessa S-kommunalrådskandidater riskerna för elever rörande sig över den farliga Vasaplan med 1000-tals bussar varje dag där och tar ansvar, finns bara en lösning att slippa ansvar för tillbud/olyckor,

flytta skolbaden till simhall i idrottsläge,

trygga som vid Umeå simhall och andra idrottsanläggningar som skolbarn nyttjar på skoltid. Och ta initiativ för detta stopp nu, för senare blir dyrare och dyrast att ändra när olyckan man inte utrett för, händer.

SE HÄR ALLA RISKERNA, TÄNK OCKSÅ PÅ ALLA SOM CYKLAR DÅ!

Nanna trafikkaos

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.