Umeås Sorgerliga badbygge trafik-trångt och instängt, se bad i Sverige vid utebassäng och sportfält = Nydala – IKSU. Eller renoverad = Umeå simhall. Söderut vet man bättre..

Umeås Sorgerliga badbygge trafik-trångt och instängt, se bad i Sverige vid utebassäng och sportfält = Nydala – IKSU. Eller renoverad = Umeå simhall. Söderut vet man bättre..

Så fel med politik som enas om det sämsta, inte låter rösta om bästalägen och höra med allmänheten. Jämför med söderut. Sigtuna med nytt vid utebad liknande Nydalaläge och Campus i Umeå och om- och tillbyggnad i Alingsås som för Umeå simhall. Varför ska Umeå med vinner-motton bli bad-förlorare? Nannastopp, sälja bygge nu + tomt till näringsliv för centrumattraktivt där och 50:an i anda från söderut, för Umeås bästa.

Nanna badhus trafik

SE OCH JÄMFÖR MED NYDALA, CAMPUS OCH GAMMLIA, ÖVERLÄGSET NANNA
Nanna Nyd-IKSU-SImhall 2
UMELAGUN PÅ NYDALA – CAMPUS/IKSU UTBYGGNAD – UMEÅ SIMHALL + 50:A ÄV.BAD
Badhuset kommer att ha en större bassäng med åtta banor, en småbarnsbassäng, en undervisningsbassäng samt en rehabbassäng. Bild: PP Arkitekter

Nytt vackert badhus vid Midgårdsvallen

Ska stå färdigt i november

Sigtuna kommun bygger ett nytt badhus vid Midgårdsvallens idrottsområde. Det nya badet är placerat i direkt anslutning till det befintliga utomhusbadet och planeras bli färdigt i november i år. Med placeringen erhåller verksamheterna flera samordningsfördelar.

I närområdet finns sedan ett antal år Midgårdsbadet, ett utomhusbad där rekreation, miljöhänsyn och design har varit ledord under uppförandet. På sportfältet finns också ytor för olika idrottsverksamheter såsom friidrott, fotboll, amerikansk fotboll och som närmsta granne till badet en BMX-bana.

Kommunen är mycket angelägen om att, vid detta nybygge, få en väl fungerande anläggning utifrån medborgarnas behov, en anläggning med stort estetiskt värde som på bästa sätt anpassas till befintlig miljö och som använder sig av framtidens miljölösningar. Att göra ett tillgängligt bad för alla har varit ett mål. Text: Tobias Drejby

Nolhagahallen byggs om i sommar

Nanna Nolhaga

Nolhagabadet byggt 1968 i Alingsås ska byggas om. Upphandling är påbörjad redan. Fler bassänger, en relaxavdelning – varav en del utomhus, en ny familjebastu och ett utbyggt café ska det bli.
Anläggningen ska växa från 7 100 till drygt 11 000 kvadratmeter och antalet besökare kan växa från 106 000 till cirka 164 000 personer per år. De yngre besökarna, barnfamiljerna och en del av motionssimmarna har önskat en upplevelsedel i simhallen. Genom att bygga till en upplevelsedel och en extra simbassäng med höj- och sänkbar botten löser man det.
PP arkitekter i Göteborg har fått rituppdraget. Upphandling av byggentreprenaden ska ske under våren 2014. Ombyggnaden är sean tänkt att vara färdig under våren 2016.
Text: Hans Loord  Foto: PP Arkitekter

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.