Umeås Fritidsnämnd! Stoppa SM-veckan-ansökan, 50:an underkänd av Simförbundet och av RF med ”inte så bra att placera en idrottsanläggning i ett trafikfarligt område”.

Umeås Fritidsnämnd! Stoppa SM-veckan-ansökan, 50:an underkänd av Simförbundet och av RF med ”inte så bra att placera en idrottsanläggning i ett trafikfarligt område”.

Riksidrottsförbundet, RF, som bestämmer stad för SM-veckorna, tar nu fram program för idrottsmiljöer och bl a barns och ungdomars säkerhet till och från anläggningar. Genom Umeå kommuns ansökan om SM-vecka sommar känner RF till en Nanna-50:as villkor och har i svar sagt bl a Det låter inte så bra att placera en idrottsanläggning i ett trafikfarligt område. Läs mer om idrottspolicyn här på http://www.rf.se/Anlaggningar/

Så 50-metersbassängen i ett Nannabad är inte bara underkänd av Svenska Simförbundet med bara 1/3 av publikkapaciteten utan i praktiken också av det ”trafikfarliga området” kring kv Nanna. Så det fritidschefen vid Umeå fritid, Stefan Hildingsson, säger i intervju i Totalt Umeå 30/4 om olika alternativ måste innebära annan 50:a. Då finns bara Vännäsbadets snart 50-åriga ute-50:a och det kan inte kännas seriöst.

Nanna SM-vecka 50-a

Än mindre seriöst är uttalandet att med ”1500 platser hade det inte varit något snack”, dvs att Nanna-50:a klarar SM-krav. Så här sa Bengt Jönsson, förbundsdirektör på Svenska Simförbundet i TV:s Västerbottensnytt nyligen:

– Vi kan ibland vara lite flexibla neråt när det gäller utomhustävlingar för då kan man röra sig kring utrymmena. Någonstans kring 1600-1700 är ändå minimikrav.

Och röra sig utomhus i trygghet och inhägnat finns inte för Nanna-50:a, se nedan

Fritidsnämnden, dra tillbaka SM-ansökan och se till att ha godkänd SM-50:a på plats innan nytt försök för SM-vecka görs. Vem tror att Norrland och Umeå får en SM-vecka sommar år 2017, två år efter Sundsvall har denna nästa år 2015?

Stoppa ansökan och undvik att Umeå blir en förlorarstad!

NANNABAD I  EJ OK TRAFIKMILJÖ FÖR SOMMAR-SM OCH 50:A 1/3 AV LÄKTARBEHOV

Nanna trafik-bassäng

SUNDSVALL MED SM-GODKÄND 50:A, NYTT SM 2015 OCH SOMMAR-SM-VECKA DÅ

Nanna SM-vecka S-svall

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.