Umeås Valviktiga fråga! S-badhus på Nanna (S-handlingsprogram: Vi bygger Umeås nya badhus). Eller M-sim/gympa-hus på Nolia/Campus (M-utspel om att samnyttja för idrotter)?

Umeås Valviktiga fråga! S-badhus på Nanna (S-handlingsprogram: Vi bygger Umeås nya badhus). Eller M-sim/gympa-hus på Nolia/Campus (M-utspel om att samnyttja för idrotter)?

Gårdagens blogg, 3/6, var om Socialdemokraternas handlingsprogram med ”Vi bygger Umeås nya badhus” där S-kommunalrådet Lennart Holmlund 2007 kovände från Kajenbad till Nannabad som Näringslivsutskottet ett halvt år tidigare sagt nej till. Och fick med sig gruppledarna i V-M-FP-C-KD.

Förrgårdagens blogg var om programförklaring från vice ordföranden Lennart Johansson (M) i Fritidsnämnden om samnyttjande för olika idrotter i investeringar. Soccialdemokraterna hade inget om samnyttjande på Kajen och idag inte på Nanna heller. Moderaterna hade genom Nolialäge önskan om samnyttjande förr och nu tas det upp igen.

Nu finns chans att gå in i den politiska debatten och göra sina röster hörda och umeborna lägga röster läggas i valet i höst om två olika framtider för idrott i allmänhet i Umeå och simning/gymnastik i synnerhet. Nedan blir då två möjliga alternativ. Ett S-badhus på kv Nanna med farlig trafik- och krogomgivning utan samverkan med andra idrotter. Eller, kanske, en M-idrottsanläggning på Nolia eller Campus med simning och gymnastik, se längre ner.

Två klara besked vad partierna vill och väljarna ger sitt besked. Vinner S-badhuset fortsätter nuvarande badbygge. Vinner en ny M-linje för samnyttjande får badbygget ändras till annat, t ex privata aktörer erbjuds bjuda  på bygge och mark med idéer för annat. Nämnas bör att det kan finnas två partier som redan vill ändra bad/simläget, Arbetarpartiet och Miljöpartiet som inte röstade för Nannabad förut.

SOCIALDEMOKRATERNAS NYA BADHUS? VÄXANDE MILJÖPROBLEM MED TRAFIKFAROR, ÖKANDE BIL/BUSS-TRAFIK, KROGOMGIVNING OCH INTE UTRETTNanna S badhus trafikNanna trafikkaos

ELLER SA(M)NYTTJANDE ALTERNATIV MED SIMNING  OCH GYMNASTIK (nedan ex. mitt förslag) MED LUGN, SÄKER OCH TRYGG IDROTTSMILJÖ PÅ CAMPUS FÖR UTVECKLINGNanna simgympa hus 2IKSU sommar-vinterNanna Campusläge - version 4

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.