Umeås Umelagun spolad och Holmsunds simhallsintraprenad avvecklad i badhuschefsinformation.

Umeås Umelagun spolad och Holmsunds simhallsintraprenad avvecklad i badhuschefsinformation.

I gårdagens blogg om annons för badhuschef för Nannabadbygget påpekade jag felaktigheter som bör göra omtag av annonseringen. Två grava fel finns och ryms i dessa meningar: (Hela informationen som är underlag för badhuschefsannonsen som kommer i VK/VF först 2/8 och ger sökanden bara en vecka på sig, finns nedan).

Du har det övergripande ansvaret för personal, ekonomi, marknadsföring, verksamhetsutveckling och arbetsmiljö. Både för det nya badhuset i Umeå samt Vallabadet i Hörnefors, Aquarena i Holmsund och Sävar simhall.

MEN Umelagun, äventyrsbadet med 25-metersbassäng, på Nydala, och väldigt populärt nu fina sommardagar, nämns inte. Okunnigt, slarv eller medvetet? Ja, det kvittar, fel är det och därmed otillräcklig information som räcker för att göra om annonsen så att sökanden med utebadserfarenhet kan få med sina meriter då. Umelagun syns härunder.

Nanna Umelagu Aquarena

OCH Aguarena i Holmsunds simhall (se ovan t v) ingår i Storsjöhallens (även sporthall) intraprenad och i en annons kan rimligen inte denna ligga under en ny badhuschef. Såvida inte kommunledningen i tysthet ihop med Fritidsnämnden och Umeå Fritid bestämt sig för att avveckla denna intraprenad och helt överta ”befälet” över Aquarena.

Okunnigt, slarv eller medvetet? Ganska troligt slarv och okunnigt som så mycket i Nannabadplanerna där första misstaget var att besluta om ett läge inget parti förordat bara för att bli överens även om det var något man ogillade lika mycket. Så får inte seriös politik bedrivas om Umeå ska vara en vinnarstad.

Slarven i badhuschefsinformationen måste därför rättas till genom att den skrivs om och ny utlysning av tjänsten görs. Det kan inte sitta i tiden då informationen säger invigning under 2016.

Men mycket kan hända på vägen dit, t ex att det till slut blir en trafikutredning (stoppades då detaljplanearbetet avbröts för att använda 1948 års stadsplan och slippa insyn från allmänheten) och där riskerna för barn/ungdomar blir så allvarliga att badbygget måste stoppas eller ändras till annat.

Och/eller ekonomin inte håller, ska ju räknas på över 50 år som S-kommunalrådet Lennart Holmlund påpekade i interpellationssvar dec 2011 (se blogg 15/7).

2014-06-13
Umeå kommun söker en utvecklingsorienterad badhuschef 

Umeå kommun söker en utvecklingsorienterad badhuschef

Umeås nya badhus är en plats för träning, friskvård, rekreation, rehabilitering och upplevelser, mitt i centrala Umeå.

Umeås nya badhus erbjuder en mångfald av olika aktiviteter. Totalt omfattar badhuset cirka 12 000 kvadratmeter. En multibassäng på 50×25 meter med varierbart djup ska rymma tio banor för motionssim, vattengympa, skol sim och simtävlingar. I simhallen ska det också finnas läktare, en rehab-bassäng och utrymmen för omklädning och administration. I upplevelsesbadet planeras bland annat för olika vattenrutschbanor, strömkanal och bubbelpool. I foajén blir det en servering och en våning upp ett gym. Umeås nya badhus erbjuder en upplevelse oavsett vad besökarens mål är, att bada och ha kul, att träna för att må bättre eller tävlingsinriktad träning.

Läs mer om det nya badhuset på www.umeabadhus.se

Umeå kommun söker en utvecklingsorienterad badhuschef

Med starka ledaregenskaper till ett av Sveriges modernaste badhus, med invigning 2016.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder dig en kvalificerad och utvecklande tjänst i en spännande verksamhet som är i en uppbyggnadsfas. Tjänsten innebär många interna och externa kontakter. Du har det övergripande ansvaret för personal, ekonomi, marknadsföring, verksamhetsutveckling och arbetsmiljö. Både för det nya badhuset i Umeå samt Vallabadet i Hörnefors, Aquarena i Holmsund och Sävar simhall.

Till din hjälp har du ett 50-tal medarbetare i form av badpersonal, receptionister, verksamhetsutvecklare, samt stödfunktioner såsom kommunikatör, ekonom och HR. Viktiga intressenter är badgästerna, föreningslivet och entreprenörerna som driver gymverksamheten.

Utifrån politiska beslut och i samarbete med dina medarbetare utvecklar och optimerar du verksamheten ur ett kund- och intressentperspektiv.

Du är underställd fritidschef i Umeå kommun och ingår i Umeå Fritids ledningsgrupp.

Vem är du?

Vi söker dig som har dokumenterad chefs- och ledarerfarenhet med tidigare ansvar för personal, ekonomi och verksamhetsutveckling från badverksamhet idrottsanläggning eller nöjesverksamhet.

Du har troligen en akademisk utbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Som chef/ledare är du kommunikativ, modig, engagerad, tydlig, motiverande och har ett bra nätverk. Du har förmågan att situationsanpassa ditt ledarskap.

Du är kund- och intresseorienterad och förstår vikten av ett professionellt bemötande och god service. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta i konkurrensutsatt verksamhet och vet vad som krävs i form av marknadsföring och affärsutveckling för att attrahera och behålla kunder/besökare.

Det är mycket meriterande med erfarenhet från en politisk styrd organisation. Det är värdefullt om du har erfarenhet och kontakter från föreningslivet inom idrott och besöksnäringen i regionen.

Du uttrycker dig tydligt, enkelt och korrekt i såväl tal som skrift.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.