Umeås SM-fiaskon pga omodernt badbygge stoppar SM-vecka sommar 2017 och ny SM-vecka vinter medan Sundsvall får 3:e 2015 – bäst i Sverige.

Umeås SM-fiaskon pga omodernt badbygge stoppar SM-vecka sommar 2017 och ny SM-vecka vinter medan Sundsvall får 3:e 2015 – bäst i Sverige.

Det blir alltmer klart att någon SM-vecka sommar 2017 kan Umeå aldrig räkna med. Så här står det på Radio Sjuhärads hemsida 7 juli:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5908111

SM-veckan i Borås är över men redan 2017 vill Borås ha arrangemanget igen. Och projektledaren för SM-veckan i Borås, Frida Otterdahl, tror att man har goda chanser.

Och i Borås vet man om att Falun och Umeå som aspirerar på SM-veckan 2017 hade ofullständiga ansökningar när tiden gick ut i våras. Så här beskrevs detta i Borås tidning 1/7 när SM-veckan i år startat.

http://www.bt.se/sport/boras-enda-ansokande-om-sm-veckan-2017—men-besked-drojer(4348496).gm

Borås enda ansökande om SM-veckan 2017 – men besked dröjer

Bara Borås har lämnat in en felfri ansökan om att få arrangera SM-veckan 2017.

HÄR BORÅS SIMARENA MED INNE- OCH UTE-50:A I FRILUFTSLÄGE OCH SM-GODKÄND

Nanna Borås 4 2

UMEÅS NANNABAD I CITYLÄGE MED INNE-50.A UTAN UTEMILJÖ = SM-UNDERKÄND

I Wikipedia beskrivs SM-veckan och visas historiken sedan starten 2009.

SM-veckan sommar 2015 kommer att avgöras i Sundsvall och är den sjätte sommarupplagan av SM-veckan. Tävlingarna arrangeras av Riksidrottsförbundet (RF), Sveriges Television (SVT) och Sundsvalls kommun. Från början hade Gävle tilldelats tävlingarna, men efter att de inte kommer att kunna bygga en simanläggning som klarar SM-kraven tillfrågades Sundsvall om värdskapet. Sundsvall har tidigare arrangerat SM-veckan vinter 2009 och 2011. I och med värdskapet för sommarveckan 2015 blir Sundsvall den första staden att arrangera både SM-veckan vinter och SM-veckan sommar.

Sundsvall 2009 • Sundsvall 2011 • Östersund 2012 • Falun 2013 • Umeå 2014 • Örebro 2015• Piteå 2016

Malmö 2009 • Malmö 2010 • Halmstad 2011 • Halmstad 2013 • Borås 2014 • Sundsvall 2015 • Norrköping 2016

 

Så Sv.SImf. kan inte ge dispens för en pappers-VIP-lösning, det skulle sänka gränsen för simningen och även andra sporter.Därför är SM-veckan viktig för att kommunerna ska hålla hög kvalitet på anläggningarna och följa de krav RF och specialförbunden har, och även nya och hårdare om så behövs t ex miljösidan och säkerhet som till/från arenorna samt utvecklingsmöjligheter.

Ju snabbare detta görs desto bättre för deltagarna och för ekonomin dessutom, inte provisorier som nu Umeå och med en helt omodern anläggning lägesmässigt mitt i citytrafik och risk för inga P-platser som stansbesökare/arbetande/boende tar tidigt på dagen.

Och en SM-vecka vinter blir omöjlig då badbygge på kv Nanna i centrum och bostäder på simhallstomten, i stället för tvärtom, tar bort Skid-SM-mark genom bostäder där och på simhallstomten. Så är fiaskot fullbordat med Umeå, Västerbotten och Norrland som största förlorarna.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.