Umeås P-kaos i stan! Badbesökare blir utan P-platser då Nannabad inte kan garantera P-platser; vida värre än på Bettnessand nyligen.

Umeås P-kaos i stan! Badbesökare blir utan P-platser då Nannabad inte kan garantera P-platser; vida värre än på Bettnessand nyligen.

Skyltar ska hindra nytt p-kaos

Publicerad idag kl 11.31

UMEÅ Bettnes. Efter tisdagens parkeringskaos vid Bettnesand har kommunen gått in med stora skyltar om parkeringsförbud – detta har inte funnits tidigare. Ett kvitto på betald p-avgift fanns inte heller och kommer inte att ordnas, då måste man själv gå till kiosken och fråga efter ett.

Ovan är från vk.se onsdag 23/7 med P-platser som inte räckte till på Bettnessand med p-kaos som följd. För ett Nannabad mitt i allt trafiktätare stan riskeras p-kaos inte bara en dag utan under hela året, inte minst när centrum har extra aktiviteter och extra kommerssatsningar.

Precis som för cykelparkeringarna kan inte Nannabadnyttjarna garanteras P-platser i P-huset Nanna eller i badbygget. Så här svarade en trafikplanerare i Umeå kommun mig angående cykel-P:

Det går inte att garantera att de cykelparkeringarna som skapas på Västra Kyrkogatan samt längs med Nygatan inte används av andra stadsbesökare, utan det gäller att skapa många attraktiva cykelparkeringar på olika platser runt om i staden för att kunna möta cyklisterna behov av cykelparkeringar.

OCH SÅ HÄR BEKRÄFTAR CENTERPARTIETS GRUPPLEDARE MATTIAS LARSSON, TILLIKA STYRELSELEDAMOT I DET KOMMUNALA BADBOLAG SOM BYGGER DETTA NANNABAD UTAN SÄKRA P-PLATSER FÖR CYKLANDE. OCH SOM DÅ GÄLLER FÖR ALLA BADBILANDE.

”….vad jag menade är att såvitt jag känner till så finns det INGA Cykelparkeringar som är reserverade endast för de som besöker en plats.
Exempelvis parkeringarna utanför nuvarande simhall de får användas även av de som gör annat.”

SÅ ETT P-KAOS ÄR ATT VÄNTA FÖR ETT NANNABAD DÄR INGA SKYLTAR SOM I BETTNESSAND KOMMER ATT HJÄLPA, ETT P-KAOS SOM DÅ OCKSÅ DRABBAR CENTRUMHANDELN, DET SOM VISSA POLITIKER VILLE NANNABAD SKULLE GYNNA, MEN NU BLIR TVÄRTOM!

 

 

En kommentar

  1. N-O

    Vi väntar med spänning på nästa artikel :
    ”Våldet i Gaza beror på Nannabadet”

    eller kanske :

    ”Nannabadet orsakar all global uppvärmning och säldöd”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.