Glad att se dig – gnällspik – noggrann och kunnig; reaktioner som kan ge (gnäll)spik i kistan för Nannabad.

Så glad att få se dig, Urban! Så uttryckte en dam jag mötte på stan för en tid sedan. ”Det är ju för hemskt med badhus i centrum” och tackade mig för debatt om att stoppa Nannabad. Sådant uppmuntrar och ger mer motivation att visa hur fel och hur farligt läget är för barn och ungdomar med all trafiken. Men det är inte bara möten på stan jag får hejarop. Det visar ett brev att jag ”måste göra något åt dom s.k. Politikerna här i Umeå”

Nanna brev 1

Detta försökte jag lördagen för valdagen 14/9. Jag mötte på torget Kristdemokraternas förra gruppledare, Anders Sellström, och påminde om att han godtog Nannabadplanerna 2007 med motiveringen att köra dessa i botten. Nu är det ju i botten med inga trafikutredningar sa jag och undrade om han ville lyssna på argumenten. Det blev nej och kommentar om mig som gnällspik och att ägna mig åt annat. Så var den dialogen slut.

Men efter valnederlag kanske det blir tid att lyssna, Nannabad är bara ett byggande nu och då skadas inga badbarn i trafiken, utan riskeras först när det börjar drivas, i 40-50 år. Den som vädjade till mig i brevet nämnde redan dålig luft och för liten tomt.

Nanna brev 2

Samma lördag mötte jag en annan umepolitiker som tog sig tid att lyssna och gav en intressant diskussion, det var med Ari Leinonen, S, och snart ny ordförande i Fritidsnämnden. Jag förklarade att Skolan i Umeå i remiss till Badutredningen 2005 anser det behövs abonnerade bussar för skolbaden, precis som nu till simhallen. Tvärtemot de sex badpartierna S-V-M-FP-C-KD och enligt Leinonen även Fritidsnämnden är inne på, att skolklasserna åker kommunala bussar på ordinarie hållplatser.

Så nu har han den frågan att föra fram till de nya S-kommunalråden Hans Lindberg och Margareta Rönngren, vilka som skolnämndspolitiker ska ha stått bakom skolbadremissen om hyrda bussar och därmed inga besparingar (5 mkr/år enligt Ari Leinonen). Då AL ansåg att jag är noggrann och kunnig, ökar chansen att det blir gensvar och då kan bli en (gnäll)spik i kistan för stopp av Nannadopp. 5 mkr/år nämnde han för abonnerade bussar som då tillkommer nuvarande beräkning och blir ytterligare ett sänke för Nannabadbygget.

Nanna skola buss

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.