Cyniskt av VK om barn vid badbygge när trafikutredningar för dessa är ogjorda och medier flyter medströms.

Cyniskt av VK med reportage om barnbesök på Nannabadbygget i Umeå, http://www.vk.se/plus/1316630/barnen-foljer-navet-bygget-pa-nara-hall, då Umeå kommun inte utrett trafikriskerna, inte Fritidsnämnden eller För- och grundskolenämnden visat på krav för en badanläggning och trafiksäkerhet till och från. Dags att VK gör djupdykningar här, dagisföräldrarna till dessa barn är nog intresserade. Se illustrationer och bilder, finns många svåra ingångar.

Nanna trafikkaos

Fakta är att för bygglov till förskolor, skolor, fritids och idrottsanläggningar SKA det finnas redovisat säker tillgänglighet färdmässigt, var man kan lämna/hämta, cykel- och bilparkera. Bara för bilarna finns det utrett, i P-hus, men inte med tidsperioder, dvs när, det kan nämligen vara fullt när bad- och simbesökare kommer efter lunch.

Inget för barn och ungdomar när Byggnadsnämnden godkände bygglov våren 2013 (utom Miljöpartiet med nej). Finns ingen analys av trafikströmmar av barn/ungdomar till/från bussar på Vasaplan (upp till 100-200 m till badentré). Förskolebarnen i roliga  byggutflykter, får det oroligt när de ska ta sig till detta trafikNav till bad.

Bästa sättet att slippa oron och riskerna är att stoppa detta lägesbarnfarliga bad och bygga där trygghet ges och kommunen utreder rätt. Annars kan det stå kommunen dyrt, barn är värda mycket. I mörker som här utsätts särskilt barn/ungdomar mer, de går inte, de springer ofta. Men inte heller sådant är utrett. Det bara byggs och medier flyter med strömmen,

Nanna trafik kväll

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.