Motströms för Umeå på badmässa med missat SM, litet äventyrsbad och för dyr citytomt enl. branschexpertis.

Träffpunkt Idrott IDA/BAD 2014

Svenska Mässan, Göteborg 18 november – 20 november

Här träffas ni som bygger simhallar, klipper gräsplaner, lägger upp kommunala strategier eller släcker i klubbhuset när sista spelaren gått hem. Och alla ni andra som arbetar och brinner för att förbättra förutsättningarna för bad och idrott i Sverige.

Ovan idrotts- och badmässa är jag för första gången på, dels för att lära mer och nytt kring bad/simning, dels presentera mina simkanalidéer med ”simmovationer” och hälsosim som ska ge vattenglädje i simmandet.

Umeå kommun har ett flertal företrädare för badhus/simhallar på plats och även för Nannabad. Missat 50:a-SM och därmed ingen SM-vecka visade sig vara känt av branschfolk jag mött liksom att läget på en dyr citytomt inte är det bästa. Ihop med ett litet äventyrsbad på 900 kvm blir det som motströms för Umeåbadbygget. Min simkanals medströmssimmande fick däremot högt betyg. Mer om det i kommande blogg.

Nedan är ett bildcollage på bad- och simidéer från mässan, som Umeå borde ha sett före ett badbyggande och då fått höra att cityläge är det sämsta med tanke på ekonomi och alternativintäkt. Allt för att planera i friluftsmiljö med utveckling.

BILDIDÉ MED SIMBASSÄNG I HAVET OCH VERKLIG LYX-RELAXBASSÄNG OVAN JORDNanna Badmässa

T V MALMSTEN MED LEKRUTSCH, T H PP ARKITEKTER MED 40 BADPROJEKT

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.