Mörker över Nannabad pga risker för insyn från bostäder och hotell. Ger Nannabadstopp?

Det är intressant att möta branschfolk och få nya insikter. Som nu vid Idrotts- och badmässa I Göteborg där Nannabadbyggets placering i trafiktrångt ifrågasattes av flera jag mötte. Att bygga en så dyr kommunal byggnad som badhus/simhall är på en dyrbar central tomt rekommenderas inte. Inte heller insyn via fönster från hotellrum i fd Mimerskolan liksom i bostäder som nära granne ges insyn i Nannabad och aktiviteter där, var en erfaren badkonsults kommentar. Och kan illustreras som här.

Nanna Valhalla50-a insyn

T h är del av 50:a bassängen i Valhallabadet i Göteborg och där fönstrena vätter mot en innegård utan insyn från annan omgivning. Uppe t v är badbygget i Umeå där bostäder vid Nygatan och ÖK ger sikt in via fönster i Nannabad liksom från de blivande hotellet. Detta kommer att medföra mörkläggning och stängd insyn liksom stängd utsikt. Dvs ”rullgardin” ner för Nannabad och minskad attraktion.

Omvänt riskeras samma sak, grannar kan känna risk för insyn från badbygget, t ex ligger gym på 2:a plan mot Nygatan och vattenrutschen har fönster mot ÖK och bostäder där.

Nedan är Umeå simhall, IKSU:s simhall och Vallabadet i Hörnefors med varken bostäder eller hotell om grannar intill. Samma gäller i Holmsund och Sävar. Så ska bad placeras! Det gjordes i Umeå förr och med stopp av Nannadopp undviks framtida branschkritik.

Nanna IKSU simhall

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.