50:an för stor – i Umeås centrum – bygg nya Aktivariet där – och ny 50:a i idrottsläge – så att SM klaras!

50-metersbassängen är för stor i Umeås centrum då trafikproblemen hindrar besök, busspassager är farliga för barn och sommartid väljer folk hellre utebad och vill ha sol. Vännäs ute-50:a finns och 25:or utomhus i Hörnefors och Sävar samt Umelagun i Nydala. Träningsläger lockar inte heller pga ingen utemiljö.

Nanna Valhalla50-a

Hur stort det är syns här från Vallhallabadets 50×25:a i Göteborg. Ovan ihoppusslade bassäng (något sned) visar det stora rummet och för ett Nannabad än större då ytorna runt bassängen är större, c:a 2 000 kvm (60×35). Trafiken och ingen utemiljö gör 50:an till förlorare i cityläget.

Nanna trafik-bassäng

Bättre då med ny 50:a i idrottsläge för SM och skapa nya Aktivariet, bad-vård-hotell-bostads-projektet som sjönk år 2000 pga ingen finansiär då. Idag har Umeås centrum utvecklats och växt varför ”kommers-Aktivarietupplägget” (utan sim-bassänger) idag är ikapp tiden så nu kan näringsaktörer finnas för detta.

Nanna Aktivariet nya

Här är text och illustration från Aktivariet 1996-2000 som de nya politiska nämnderna och särskilt nya kommunfullmäktige (sammanträder ju idag) kan läsa och se och fundera på.

Att tänka om, tänka utanför boxen och se det möjliga i det idag otänkbara brukar politiker säga ibland. Här är möjligt att gå från ord till handling, ju förr dess bättre.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.