Idé för K-råd: Sol-skens-cell-sim-arena, på Campus – Nydala – Hamrinsberget i st f mörker för Nannabad i byggskuggor och ej SM!

VK idag: Kommunalråd på jakt efter nya idéer

UMEÅ Hans Lindberg, 40 år, ser som en av de viktigaste uppgifterna som nytt kommunalråd i Umeå att ge sig ut i verkligen och träffa folk.

VARSÅGOD HANS LINDBERG, M FL UMEÅPOLITIKER: EN IDROTTS- OCH MILJÖIDÉ

Sol-skens-cell-sim-arena

SVT:s Rapports inslag 31/10, http://www.svt.se/nyheter/ekonomi/storfinansen-ratar-olja-och-kol, om förnyelsebara energikällor som blir allt lönsammare, ger nya argument för öppna badlägen och glashus, se nedan överst fr v Plantagen i glas på Ersboda, Balticgruppens glasbadidé vid Umeälven och under glasbad i Danmark.

Överst t h IKSU på campus med uteyta västerut. I mitten Umelagun på Nydala för sjö- och solvärme (överglasning?) och Hamrinsberget med mesta solljus för en Sol-skens-cell-sim-arena. Bra för hållbara miljönäringssatsningar i Umeå i ansökan om miljöhuvudstad. Med inglasad och soluppvärmd och SM-godkänd 50:a i idrottsläge för SM-veckan sommar!

Nanna solceller

MEN för Nannabad lägrar mörkret instängt av trafik och risk för inversion vintertid samt skyms av höga byggnader i söder (Mimerskolan) och väster (P-huset Nanna). Nu också mörker för SM-tävlingar som inte godkänns och SM-veckan missades. Nattsvart!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.