Nyval ökar möjlighet för stopp av Nannabad pga osäkrare ekonomi som drabbar det offentliga och miljörisker.

I den turbulens som nu uppstår pga regeringskris, nyval och uteblivna, av Socialdemokraterna i Umeå förväntade, bidrag till förskola/skola ökar möjligheten att Umeås nya kommunledning ser över det pågående Nannabadbygget.

Det första som måste till är att en driftsekonomi redovisas. Då den lär hamna på minst 30-40 mkr/år pga utökade ytor om 3 000 kvm (35 %) som ej beslutats om i Kommunfullmäktige som bolagsordningen kräver vid större ändringar.

Troligen än dyrare då trafikproblematiken, mindre äventyrsbad än utlovat och uteblivna 50:a-SM-möjligheter minskar attraktion och därmed besökare och förhyrningar. Till detta kommer förlorade alternativintäkter genom badbygge på central dyr tomt som annars passat för ändamål som ger mer pengar, t ex bostäder.

Nanna badhus trafik

När nödbromsen dras och av vem/vilka är svårt att bedöma. Möjligen kan Umeås utveckling med genomfört kulturhuvustadsår 2014 bli uppmärksammat i kommande ”nyvalsrörelse” som exempel där S-V haft makten. Då blir det illa med ett ogillat jättebadbygge med 50:a och ekonomi som spräckt tidigare ramar och missat SM samt outredd farlig trafikmiljö.

Därför vinner partierna lokalt i Umeå på att visa för rikspolitiken hur man tar ansvar när planering och ekonomi gått snett och att då besluta om Nannabadstopp. Om S här blir först ut eller Alliansen återstår att se. Miljöpartiet ligger nog bäst till att av miljöskäl avbryta badbygget pga mer biltrafik och sämre luft plus att MP lokalt hela tiden varit emot centrumläget och reseverade sig mot bygglovet våren 2013.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.