Simhuvudstad i norr: Sundsvall med ny 25:a, Himlabadet med strömkanal och SM-ute-50:a, i idrottsmiljö mot Umeås badbygge utan utemiljö.

Nytt simbygge gör Sundsvall till Norrlands simhuvudstad som kan ha både kortbane-SM, 25 m, och långbane-SM, 50 m. För 44 år sedan, 1970, var Umeå simhuvudstaden i norr i anläggningar genom Umeå simhall, 25 + 8 1/3 m-bassänger och inne-SM redan 1972. Men nu går Sundsvall om med SM-25:a i nybygge, tidigare SM-50:a utomhus och nyligen ett äventyrs/upplevelsebad 2,5 ggr Nannabad och än mer i attraktion, bl a 75 m rundsimkanal. Plus i idrottsmiljö och fortsatt utvecklingsbart, som ej är möjligt i i Umeå.

Nanna Sundsvall 25a

Den nya 25-metersbassängen och läktaren. PP Arkitekter, från Sundsvalls hemsida

Det hårt slitna Sporthallsbadet kommer att ersättas av en helt ny simanläggning. Under försommaren 2015 börjar rivningen och senare i höst kan bygget av den nya simhallen starta. Premiärdopp blir det i slutet av 2016.

Beslutet om simhallen
Simhallen blir en satsning som totalt är kostnadsberäknad till ca 150 miljoner kr. Beslutet om den nya simhallen togs av kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott, INSU den 20 januari 2015.

Nanna Sundsvall översikt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.