Umeås Bästa logga: UMEÅ kommun eller KOMMUN umeå? Se och välj!

Umeå kommuns nya logga med UMEÅ KOMMUN ger mer intrycket av KOMMUNEN umeå då ordet KOMMUN har samma bokstavsstorlek som namnet UMEÅ och med fler bokstäver dominerar KOMMUN över UMEÅ, som blir ett umeå vore det små bokstäver. Som längre ord blir det också obalans som stör intrycket. En Peter Lundström på en facebooksida gjorde om som nedan t v (Umeås nya nu t h). Samma visar en som kommenterar på vk.se.

Logga Umeå kommun

Bakläxa och gör om

Nog känns det bättre att UMEÅ är MER än KOMMUN. Bakläxa då och kommunledningen har all anledning att låta göra om. Även om det kostar 300 000 kr igen, är det värt. Negativa reaktioner på obalansen och oproportionaliteten finns redan på sociala medier. Betala då även upphovsmakaren för nya förslaget.

Se också hur denna logga mer och bättre lyfter fram lövet i Å:et och påminner om att Umeå stavar U med Å. Detta lövet-Å blir då en än mer lyckad idé från Å-skaparen.

Nedan är min kommentar på vk.se och artikeln där, och nu med mest medhåll.

http://www.vk.se/1397484/umeas-nya-logga

 • Urban Bengtson • 

  Inte bra att KOMMUN så dominerar bilden, UMEÅ därnäst och ett ynka löv. Var det någon tävling eller något upphandlingsförfarande och fanns det alternativ vi KOMMUN-medborgare hade kunna få yttra oss om?

  Om åtminstone U M E Å varit utsträckt och lika långt som KOMMUN, blir det mycket bättre. Så är det ju på förra loggan med U M E Å överst, ett stort löv, och KOMMUN nederst. Nu känns det också som om vår stad här som kommun är i obalans.

  Och i och för sig stämmer väl detta ofta. Men då vore det bra att loggan åtminstone har balans och att U M E Å känns mer än KOMMUN.

  • Karamba  Urban Bengtson • 

   ”Nu känns det också som om vår stad här som kommun är i obalans” skriver du. Förstår inte vad du menar. Umeå är ingen stad. Det är en kommun. Sedan kommunreformen 1971 finns inga städer i Sverige. Det finns bara kommuner. Fjorton kommuner i Sverige kallar sig också för stad, och till dessa hör inte Umeå.

   Nåja, det där var en petitess, men i övrigt håller jag inte med dig. Jag tycker loggan är finfin. Jag tycker det är fint att olika långa ord får ta olika långt utrymme. Men smaken är som baken som man säger. 

  • Mona Jonsson  Urban Bengtson •

   Har precis samma tanke som dig. Bokstäverna är ju lika stora, men ordet KOMMUN dominerar. Där kunde man använt något mindre bokstäver så UMEÅ fått bli det dominerande ordet.

   • Magnus_01  Mona Jonsson • 

    Kan bara hålla med. Gjorde i ordning logotypen med kommun med mindre storlek.

    Se länk för bild.
    http://i59.tinypic.com/2lcr7yu…

    • Johan  Magnus_01 • 

     Håller med, tycker även att färg kompositionen blev bättre mellan de färgade circlarna i proportion till logotypen.

    • Johan  Magnus_01 • 

     Gillar den omgjorda versionen du lagt ut. pitcha den till Umeå Kommun. Det e ganska självsägande att UMEÅ ska dra nytta av sitt korta namn och framhäva det större. Detta till skillnad från andra städer *host*skellefte*host* som inte har valet att prioritera storleksordningen av texten på samma sätt i loggan utan att slakta namnet på hälften.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.