Turismvision Umeå: Kupolbad och cirkelhotell + kommers. I 20, Nydala..?

Fastighets- och hotellägarna Krister Olsson, Balticgruppen och Hilding Holmqvist (med bl a Pite Havsbad och äventyrsbad där) uttryckte i VK:s Näringslivsbilaga nyligen om satsning på turism, där HH nämnde Nydala. Så därför är här tips för de båda (och andra aktörer) som vill utveckla Umeå för oss här och för nya besökare (exempel från skånska Svedala).

Nanna Svedala kupol

Ett slags cirkelhotell/bad/kommers med hotell i omkretsen och bad/simning, handel, mm innanför och med kupoltak. I Umeå passande på I 20-området nära stan eller Nydala och nära campus/universitetet? Eller Ikeaområdet?. I alla fall vida mer lockande än ett Nannabad instängt i citytrafik mindre lockande för turister och ogillat av umebor.

På nätet finns följande fakta om ovan.

Området avses omfatta en hotell- och badanläggning som i princip ska innehålla simbassäng, äventyrsbad och spa, hotell med ca 400 gästrum, samt ca 200 lägenheter, samt två delområden för villabebyggelse med totalt ca 100 bostäder. Ett samverkansavtal har tecknats mellan Svedala kommun och Värby Fastighets AB, som ägs av byggjätten Peab.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.