Umeåbad krymper med ökande befolkning och andra bad som växer – något Nannabad ej kan. Så tänk om..

Tidigare bloggar visade på litenheten i Nannabadbygget jämfört med det växande Paradiset i Övik och Himlabadet i Sundsvall  Men i Badutredningen 2005 var målet större än Paradisbadet (hette så då), se VK-artikel här. 

Nanna enkät 4

Jättebad med vågbassäng med konstgjord strand. Vildfors med fallhöjd på 2-3 meter. Tre vattenrutsch-kanor, bl a Magic Eye (som Öviks) utanför huset. Klättermur. Varmpool. Utomhuspool. Bubbelpool. Akvariepool: Se på fiskar i akvarium under vattnet. Via kanaler ta sig till de olika badlandskapen.

Innehållet hade yta om drygt 2000 kvm (nedan t h) mer än dubbelt Nannabads nu knappt 900 kvm, t v, och  de privata aktörerna (Lerstenen, m fl) i mitten på 1250 kvm.

Nanna badutr-badbolag 3

Men bara 11 % stöd i VK-enkät för Nannaläge, mest med 19 % i Umeå simhallsläge, 18 % för Nolia och 15 % på Kajen. (IKSU frågades ej om). Minst för Nannaläge av alternativ som namngavs. Men inga utvecklingsmöjligheter som de andra lägena och som Paradiset i Övik som växt och växer sedan ovan från 2005. Så Umeås badbygge krymper både i jämförelse med Öviksbadandet och befolkningsökning.

Nanna enkät 2005 1

TÄNK 80 000 fler umebor till 200 000 och en ny bad- och simanläggning som inte kan växa! Men växa går inte bara i Övik utan även i andra norrlandsstäder. Dock, det finns tid att tänka om och göra bättre utifrån dagens bygge.

Med nya idéer där Umeåbad växer liksom Umeås anseende ges läge att tänka om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.