SimGympaHus + Jätterelax i Nannabad = Umeå. Mer. Vinnare.

SimGympaHus är en idrottsanläggnings-innovation som passar in i Sportregion Västerbottens EU-projekt för entreprenörskap och företagande som Umeå kommun nyligen beslutat stödja. Det är en idrottshall som har simbassänger och gymnastikutrymme i samma byggnad. Med öppningsbar vägg ges samverkan och utrymme för tillfälliga läktare så att 50:a-sim-SM klaras och därmed SM-veckan sommar blir möjlig. Se här ett där även en simkanal övertäckt ger plats för SM-läktare.

Detta budskap har Fritidsnämndens ledamöter fått igår i ett e-brev m a a att man på tisdag 24/3 ska ta inriktningsbeslut om Gymnastikens Hus på Midgårdsskolan eller i ombyggd Astra Zenecka-lokaler på Mariehem i förslag från Balticgruppen. Men i stället för att bollas runt som simsporterna och få ett oönskat och trafikfarligt läge i city, Nannabad, vinner båda idrotterna på att samlas i ett SimGympaHus och bäst på campus vid IKSU Sportcenter.

Och då kan Nannabad få ett jätterelax för vuxna med 50:an flyttad till SimGympaHus och skapat av privata näringsaktörer där hotellet i Mimerskolans lokaler kan vara en av dessa. Då passar ny Umeåslogan som Umeå.Mer.Vinnare.

Nanna boken collage

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.