Sporthotell med SimGympaHus! Kvinnohistoriskt museum om könsroller och idrottssatsningar!

Fritidsnämndens majoritets beslut om Gymnastikens Hus i läge utan samordning med andra idrotter är som simning i cityläge utan andra sporter. I stället samordnas med kommershus respektive P-hus! Varför får inte två så grundviktiga idrotter och från bebisgympa/babysim till pensionärsaktiviteter utvecklas med andra sporter, i idrotts- och friluftslägen?

Är det könsroller som slår igenom, de kvinnodominerande sporterna gymnastik och simning diskrimineras liksom barnen som står längst ner på den politiska värdeskalan? Kanske tema för debatt på Kvinnohistoriskt museum. Hur behandlas män och kvinnors idrottssatssningar för anläggningar i Umeå? Nu finns två aktuella exempel att djudyka i och göra riksbekanta!

Dock, än är inte sista ordet sagt. Gymnastikföreträdare har krav på rimliga hyror. Då kan simsporterna hänga på med samma krav. Fritidsnämnden kan då få svårt mot kommunledningen i krav på säkerställda hyror på lång sikt för idrotter som inte har så lätt med sponsorer. Tjänstemannaförslag om förord för Midgårdsskolan öppnar därmed för nya turer som kan leda till mer ekonomiskt och bättre i SimGympaHus. I Sporthotell!.

Nanna simgympa hus 2

Detta kan då resultera i att räkna på ett SimGympaHus och gärna med privata aktörer som bygger ihop med ett Sporthotell, lämpligast på campus vid IKSU Sportcenter, se ovan idé jag visat förut och nu kan bli aktuellare än någonsin. Särskilt om flera privata aktörer ger sig in i denna ”lek med idrotterna simning och gympa”. Därunder ytterligare fyra möjliga lägen för Sporthotell med SImGympaHus, fr h Nydala, Haga/Gammlia, I 20 och Nolla. Nanna 5 lägen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.