Umeå, lär av Stockholm och Skellefteå om fritidshem!

Gårdagens blogg (se härunder) om cyniska fritidshemsvillkor i Umeå som inskränker tiden på fritids för föräldraledigas barn till nytt syskon, gäller inte i Stockholm och Skellefteå. Därför Umeå kommun lär av generösare för barn i Sveriges huvudstad resp. Guldstaden! Skellefteå informerar även bättre än Umeå om skollagen och rätt till fritidsplats här.

Stockholm

Ditt barn har rätt till plats i fritidshem mellan 6 och 9 års ålder, under den tid som du som förälder arbetar eller studerar. Det samma gäller om du som förälder är arbetslös, under den tid som du aktivt söker arbete. Barnen har även rätt till fritidshemsplats under föräldraledighet vid nyfött syskon.

Skellefteå

Hur många timmar ett barn erbjuds tid på fritidshem beror på föräldrarnas förvärvsarbete eller studier eller på om eleven har ett eget behov på grund av familjens situation i övrigt.

Barn till arbetssökande eller föräldralediga erbjuds också fritidshemsplats. Om du är arbetssökande eller föräldraledig ska schema över barnets vistelsetid planeras i samråd med verksamhetens personal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.