900:e bloggen och sprickor i kaklet på Nannabad. Av S-budget om trafik och S-uttalande om bilstopp. Dags för sim-om-tag!

Idag jubileum: 900:e bloggen på tre år om ”Umeås Bästa… inte det sämsta”, mest kring bad/simning. Och nu syns fler sprickor i kaklet för Nannabadbygget, som i fullmäktige igår. Men redan våren 2006 kom första sprickan, i Badutredningen. Då skrevs ” inte (med fet stil!) mot läget. S-budgetförslag med bussosäkerhet och S-uttalande i KF om bilförsvårande vidgar sprickorna så att badbygget inte ”når ända in i kaklet” och sim-om-tag behövs.

1. INTE FÖR NANNABADLÄGE. ENL. BADUTREDNINGEN

Nanna badutr inte

2. BUSSARS SÄKERHET PÅ VASAPLAN FÖR NANNABAD STOPPAS

Nio år senare, 2015, gav S-budgetförslaget i vår följande besked (från vk.se):

TV: Vasaplan får vänta

UMEÅ Det växande skuldberget från tidigare år gör att det krävs stramare tyglar och investeringar kommer därför att skjutas på framtiden. ?

Att skjuta Vasaplansombyggnad på framtiden innebär att säkerheten för särskilt barn/ungdomar ej blir klar och därmed kan inte kommunen garantera trygghet till/från ett Nannabad. Detta framgår av Kommunstyrelsen i avslag på mitt medborgarförslag (2/5 2013, http://www.umea.se/download/18.63fc4d3e13e555aa5262a3a/1367559912180/13483.pdf) om trafikutredningar för barn/ungdomar och Nannabadbygget. Så här står det bl a

”…trafiksäkerhet för barn och ungdomar, samt för oskyddade trafikanter i allmänhet. I utredningen för Vasaplan ingår möjligheterna att ta sig till badhuset på ett trafiksäkert sätt som en förutsättning i projektet.”

3. FÖRSVÅRA FÖR BILAR TILL NANNABAD

Också Kommunfullmäktige 25/5 markerar trafiksvårigheter för Nannabad. Ari Leinonen, S-ordförande i Fritidsnämnden uttalade bl a: (från vk.se)

Tillgängligheten har varit en ledstjärna från första början när vi planerade badet. Badet försvårar för de som har bil i dag. Badet är byggt för de som bor på Ersboda, är ensamstående förälder och inte har sett ett körkort på bild.

4. SIM-OM-TAG

Bilåkandet till ett Nannabad ska försvåras och bussar nyttjas mera. Men ej säkert Vasaplan nu och än osäkrare då omgörning skjuts på framtiden, ger inte föräldrar och föreningar trygghet med som följd färre besök och sämre ekonomi. Så att till slut Nannabad för barn/ungdomar stoppas och får göras om till annat mer attraktivt för utveckling av centrum. Således dags för sim-om-tag och se exempel i tidigare bloggar. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.