Simkanal med Sarah Sjöström och simrevolution gör Umeå simledande om politik-näringsliv-simaktörer vill..

Härom kvällen hade Sportnytt i SVT ett simreportage från träningsläger i Teneriffa med bl a Sveriges världsstjärna Sarah Sjöström och hennes tränare Carl Jenner. Här visades en ”urgammal” träningsmetod att få motstånd i vattnet, en gummilina som sträcks ut och bromsar. Sedan glider man behagligt tillbaka – jag vet har provat detta på 1960-talet i gamla badhuset på Kungsgatan (tyvärr rivet).

Nanna slangar 2

Ovan är olika bilder från ”slangsimmande”, överst ur en video från företaget Frekers hemsida och nederst Sarah. I mitten t v Sjöström med slangen osträckt och t h en crawlbild. I mitten Swimming Revolution i motströmmande vatten i pool för eget bruk (från USA).

Och denna ”simrevolution” (eller hellre evolution för strömmande kanaler liksom floder/älvar i naturen finns redan) där strömsimmande fungerar både mot- och medströms med många samtidigt, åskådliggörs i illustrationen härunder (idé: undertecknad, ill Mats Edvardsson) som  Simkanal med simmovationer och hälsosim.

Simkanal med Simmovationer 2

Så vill politik, näringsliv och simaktörer göra Umeå simledande passar just Umeå extra bra genom riksidrottsuniversitet, idrottshögskola, världskända Idrottsmedicin och Fysiometrcis, allt på campus. Därmed är ideala placeringen för en simkanal vid IKSU-hallarna. Tänk, ihop med ett Sporthotell, då blir det Umeå Vinner Mer i idrott i allmänhet och simning i synnerhet. Och givetvis med Sarah Sjöström som invigningssimmare i simkanalen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.