Världsstjärnorna Sarah och Kalla gav allt och vann i SM-veckan i Sundsvall.

Uppdaterad 19.03

Världsstjärnorna Sarah Sjöström och Charlotte Kalla gav allt i sina lopp på lördagen under Sundsvalls SM-vecka. Nedan bilder är från 4×100 m medley där Sarah på tredje sträckan, fjäril, av fyra låg nästan sist av åtta lag när hon gick i vattnet. Vid växlingen var Södertörns-tjejerna först och visar att hon inte sparade på krutet, till stående ovationer av publiken.

I mål blev laget fyra och Sarah hade världsrekordfart med 55,62 på fjärilen 0.3 sek bättre än USA:s Dana Vollmers rekord. Med flygande start ger det lika tid, men får inte räknas då.

Nanna Sarah Kalla

Samma energi visade Charlotte Kalla i rullskidloppet om 7,5 km med start över nya Sundsvallsbron och mål uppe på Södra Berget. Bilderna är från svängen där branten tar vid och Charlotte jagar en startande före och på tredje bilden, till publikens jubel, är snart ikapp och om. Som väntat vann Sundsvallstejen, tävlande för Piteå Elit SK, och hade 20:09,9.

Tvåan, Linn Sömskar, IFK Umeå var 29,7 sek efter och henne hann nästan Charlotte om då Umeåskidåkaren startade halvminuten före. Men Linn tog SM-gulld i lagtävlingen och i masstarten om 10 km tidigare i veckan (Kalla ej med), som inte VK-sporten haft något om (varför?), däremot Västerbottensnytt.

MEN nyss, 17.35, en dag efter kom VK-sporten med text och bild samt intervju med Linn Sömskar…, se

Sömskar nära Kalla

Publicerad idag kl 17.35 
ÖVRIG SPORT RULLSKIDOR. IFK Umeås Linn Sömskar var den enda som kunde hänga med Charlotte Kalla i lördagens backrace i SM i Sundsvall.
– Det var ett jättebra lopp, säger Linn som på onsdag åker till Kroatien för att köra världscup.
Linn Sömskar startade 30 sekunder före storfavoriten Kalla i backtävlingen.
– Jag förstod väl att hon skulle hinna ifatt, men blev överraskad att det dröjde ända till slutet av backen. När hon kom så var det bara att bita sig fast och sedan kunde jag spurta förbi, så det blev 29,7 sekunders skillnad till slut, säger Linn.
——

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.