Umeå-Nej till SM-vecka? Ingen Umeå-delegation och inte någon VK-sporten

I tidigare bloggar har jag berättat om världsstjärnorna Sarah Sjöströms och Charlotte Kallas framfart i SM-bassängen resp Södra Bergets backe i Sundsvall under SM-veckan där. Men inte någon bevakning på plats av VK/Folkbladet-sporten. Så missade man IFK Umeås skid-elitåkare Linn Sömskars guld i massstart på rullskidor och kom med det efter ett par dagar.

Nanna SM-vecka Sarah-Kalla

Ointresset för SM-veckan sommar som Umeå sökte för 2017 – men fick nej pga otillräcklig publikkapacitet i Nanna-50:an – sågs också av att kommunen inte verkar ha haft folk där för att lära av Sundsvall och kanske komma igen med ny ansökan och 50:a med SM-status. Där också utemiljö behövs, se nedan vad som var vid ute-50:an i Sundsvall och inte heller klaras för Nanna-50:an mitt i stan (men gör med en ute-50:a på Nydala, se bloggar förut).

Nanna SM Svalls utemiljö

Däremot sade arrangörerna av Sundsvalls SM-vecka att Piteå och Norrköping hade delegationer på plats inför sina SM-veckor 2016, vinter respektive sommar. Men vill Umeå, kommun, näringsliv och idrotter veta mina intryck, hör av er, och/eller studera mina bloggar. (Kolla även med Västerbottensnytt som rapporterade om länsinsatser.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.