City-SPA räddar Umeås centrum-handel och gynnar Ikeabesökande! (+ ger pengar för 50:a i idrottsområde)

Spa eller spainrättning är en anläggning där man kan få olika sorters behandling, ofta med vatten och varma bad som ingrediens. Även salonger som erbjuder enklare ansiktsbehandligar kallar sig idag ofta för spa. I vissa fall kallar sig även finare hotell eller semesteranläggningar för spa.

Så står det på Wikipedia och ett sådant i svensktoppklass går att förverkliga i omtänkt Nannabadbygge och blir då ett City-SPA som räddar (och utvecklar) Umeås centrumhandel och kommers. Se här bildvisioner för vad badbygget (i mitten en grå vinterdag) kan innehålla och locka samt även gynna Ikeakunder, se mer under bildcollaget.

Nanna citySPA 1

För om ett år är Ikea/Ikano på Söderslätts handelsområde igång och risk finns att det drabbar annan handel i Umeå, bl a i centrum. Ett Nannabad vid Vasaplan och för barn/ungdomar medför många bilar och en del utflyktsbussar som alla gör centrum trängre och medför färre P-platser för stansbesökare av annat än badande/simmande.

Äventyrsbadbesökare och simmotionärer är inte de som kombinerar med kommersbesök. Däremot är vuxenbadavkoppling i Spa med relax, rehab, gym och hälsobehandling det som passar för ”handel och vandet” före eller efter samt även med hotellövernattning. Så där har nu umepolitiken och näringsliv en ”gratis” idé för att omvandla badbygget med Spabesök, övernattning och ny tur på Ikea/Ikano före återfärd + mer tid till övriga handelsområden.

(CITY-SPA+HOTELL I PRIVAT REGI GER PENGAR FÖR 50:A, MM I IDROTTSOMRÅDE.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.