UmU 50 år – tal, ballonger, tårta och kändisfolk i centrum – men inga politiker som vid 40-årsjubiléet.

Festlig start på Umeå universitets 50-årsfirande blev det i lördags (12/9) på Rådhustorget i Umeå, med tal av rektor Lena Gustafsson inför fullt med folk som sedan bjöds på tårta. Bland tårtätarna syntes kända UmU-människor som förförra rektorn Sigbrit Franke som fotades av IKSU-pionjären/entreprenören Jan Åman.

UmU 40 o ch 50

Samma fest var det för tio år sedan vid 40-årsfirandet, då med Göran Sandberg som rektor, här på Apberget tillsammans med S-toppolitikerna Marie Louise Rönnmark, Umeå kommun och Levi Bergström, Västerbottens landsting samt välkända umeprofilen Staffan Ling.

I år var inga politiker med som för tio år sedan och i människovimlet såg jag inga från kommunen. I årets kalas var det däremot mer folkfest genom smakfestivalen.

2005 fick kvinnor mer framträdande position mot nu mer osynliga i UmU-historik, med dans på scenen till rytmiska toner (mittenraden t h). ”Ballongmatchen” vann 50-åringen liksom tårtbitarna i antal (vad jag kan minnas) medan smaken var lika god då som denna gång.

UmU 50 40 tårta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.