VK osynligt i UmU-50-årsveckan – liksom umepolitiken – VARFÖR?

En insändare i VK ”Universitetet har satt Umeå på kartan” ifrågasatte torsdag 17/9 varför VK inte uppmärksammat Umeå universitets 50-årsfirande och fick svar av nyhetschef Stefan Åberg att detta inte behöver ske vid ”universitetets tårtkalas eller jubileumssamtal”.

Lördag 19/9 ”uppmärksammade” VK:s chefredaktör Ingvar Näslund (en vecka efter tårtbjudandet på Rådhustorget) 50-åringen med rubriken ”Utan UmU – inget Umeå” och jämförde med hur förloraren av universitetskampen för ett halvsekel sedan, Härnösand, har det med 25 000 invånare mot Umeås 120 000.

Näslund skriver också att ”Det borde ha varit årets fest även för Umeå.” Och så var det var det ju, en hel vecka med aktiviteter på stan, på lördag 12/9 tårtkalas, tal av rektor Lena Gustafsson och hyllande av den 100 000:e studenten, allt på torget ihop med Smakfestivalen och fullt med folk på stan (se min blogg 13/9 med bilder), jubileumssamtal med bl a Maud Olofsson och Krister Olsson, sedan föreläsningar, kultur på campus,  Whole Earth Day på Aula Nordica och i söndags om vietnamesisk konst på Bildmuséet.

MEN VK-rapporteringar om denna ”årets fest” var osynliga. ÄNDÅ var VK mediapartner i informationen på 50.UmU-hemsidan, se bild nere t v.

OCH VK är i gott osynligt sällskap då umepolitiken inte heller synts av i något medialt sammanhang, inga politikerbloggar om ”Grattis UmU-50 år” och dess betydelse. Däremot fanns de två högsta  kommunalråden, Hans Lindberg (S) och Anders Ågren (M), med på Smakfestivalen (se collagebild från AÅ:s blogg) som verkat ha smakat bättre än UmU-tårta och alla ”rätter” som sedan ”dukades upp” under Jubileumsveckan (se nedan annons).

UmU 50 år VK kommunen
 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.